Zlatan Ibrahimovic denkt aan het EK: "Ik mis de nationale ploeg"

  4 jaar geleden nam Zlatan Ibrahimovic afscheid na de EK-match Zweden - België (0-1).

  Zlatan Ibrahimovic (39) denkt na over een terugkeer in het nationale team van Zweden. Als de bondscoach hem belt, zal hij erover nadenken.

  Zlatan Ibrahimovic is gisteren voor de 12e keer tot beste voetballer van zijn Zweden verkozen. In de krant Aftonbladet heeft hij het over de nationale ploeg.

   

  "Het is geen geheim dat ik het nationale team mis", zegt de topspits. "Wie dat niet mist, heeft zijn carrière al beëindigd. En ik heb mijn carrière nog niet beëindigd."

   

  En als bondscoach Janne Andersson morgen belt? Die vraag vindt Ibrahimovic niet eenvoudig. "Geef me de tijd, ik moet erover nadenken", zou hij antwoorden.

   

  Ibrahimovic beëindigde zijn interlandloopbaan nadat Zweden op het EK 2016 in Frankrijk in de groepsfase werd uitgeschakeld. Zijn laatste interland speelde hij er tegen de Rode Duivels (0-1).

   

  Op het komende EK neemt Zweden het in de groepsfase op tegen Spanje, Polen en Slovakije. De Nations League werd een sof. In een poule met wereldkampioen Frankrijk, Europees kampioen Portugal en vicewereldkampioen Kroatië leden ze 5 nederlagen tegenover 1 zege.

  Enkele weken geleden postte Ibrahimovic deze foto op Instagram: