Statistieken van Haaland worden steeds waanzinniger: "Het is belachelijk"

  Opnieuw 2 goals erbij voor Erling Haaland.

  Club Brugge slaagde er gisteren niet in Erling Haaland in toom te houden. Met nog eens 2 treffers poetste hij zijn sowieso al indrukwekkende statistieken nog wat meer op. Is hij op weg om alle doelpuntenrecords te breken?

  Welke statistieken heeft Haaland gisteren gebroken/aangescherpt?

  • Haaland scoorde in zijn 12e match in de Champions League zijn 16e doelpunt, goed voor een gemiddelde van 1 goal per 66 minuten.
   
  • Ruud van Nistelrooy en Roberto Soldado voerden tot nu toe het lijstje aan van spelers die het snelst aan 15 CL-goals raakten. Zij hadden hiervoor 19 matchen nodig, maar liefst 7 meer dan Haaland. Cristiano Ronaldo, de huidige topschutter aller tijden, bereikte dat aantal pas na 51 matchen.
   
  • De helft van zijn doelpunten in de Champions League scoorde Haaland tegen Belgische ploegen: 4 tegen Genk en 4 tegen Club Brugge.
   
  • Haaland schoot in zijn nog altijd prille profcarrière 91 keer op doel. 70 keer werd het een goal.
   
  • Het was pas de 6e CL-match die Haaland voor Dortmund speelde, maar hij komt nu al de top 5 in de clubgeschiedenis binnen. Enkel Koller (10), Aubameyang (15), Reus en Lewandowski (elk 17) deden beter dan de 8 goals van de Noor.
   
  • Van zijn 13 matchen voor Dortmund dit seizoen scoorde Haaland er in 10, samen goed voor 17 doelpunten. 

  Ploegmaat Bellingham: "Het is belachelijk"

  "Deze speler is a joke", zegt Jude Bellingham, zelf amper 17, over zijn ploegmaat. "In zijn laatste 2 matchen heeft hij 6 keer gescoord. En dáárvoor maakte hij er ook al zoveel."

   

  "Op dit moment is hij een van de beste spitsen ter wereld. Het is fantastisch om met hem samen te spelen."

  Enkele statistieken op een rijtje