Ga naar de inhoud
Club Brugge verliest opnieuw met 3-0 van Dortmund.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
13
6
4
1
1
12
5
2
SS Lazio
10
6
2
0
4
11
7
3
Club Brugge
8
6
2
2
2
8
10
4
FC Zenit
1
6
0
5
1
4
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
Borussia DortmundClub Brugge
wisselspelers
23
Can
coaches
scheidsrechter
Ivan Kruzliak
stadion
Signal Iduna Park

Sterk Dortmund geeft Mignolet net als in Brugge drie keer het nakijken

 di 24 november 2020 22:50
  1. 60' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 0)
  2. 72' - Geel - Mats Rits
  UEFA Champions League - speeldag 4 - 24/11/20 - 21:00
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  60'
  Erling Haaland
  60'
  Erling Haaland
  3 - 0

  0 op 6. Dat is het rapport van Club Brugge tegen Borussia Dortmund dit seizoen. De Duitse topper was net als in de heenmatch een maatje te groot voor de landskampioen. Haaland viel andermaal op met twee doelpunten. Ook Sancho pikte een goal mee.

  Dortmund - Club Brugge in een notendop:

  • Sleutelmoment: Club Brugge lijkt met nog wat hoop de kleedkamers in te trekken, maar daar beslist Jadon Sancho anders over. Een vrije trap uit het boekje.
  • Man van de match: Hoe stop je Erling Haaland af? Besluit: niet. Met 16 goals in 12 CL-matchen is de Noor een klasse apart.
  • Eervolle vermelding: Charles De Ketelaere maakte ook als linksachter een goede indruk. Toch een lichtpuntje voor Philippe Clement.

  Het journaal 13u met o.a. de 3-0-nederlaag van Club tegen Dortmund

  Dortmund toont efficiëntie, Club Brugge niet

  Lucien Favre verraste Club Brugge door ervaren rotten Axel Witsel, Marco Reus en Emre Can op de bank te houden, maar de gevaarlijkste naam stond wel op het wedstrijdblad: Erling Haaland. De Noor onderstreepte dat al in de eerste minuut met een waarschuwingsschot.

   

  Het openingskwartier kwam Club nog door zonder kleerscheuren, maar langer gunde Haaland de Belgische landskampioen niet. Kossounou stapte te gretig in op een pass van Hummels, Haaland glipte weg. Via de binnenkant van de paal vloerde hij Mignolet: zijn 15e goal in 12 CL-matchen. Waanzinnig.

   

  Club Brugge was zeker niet kansloos in de eerste helft, maar als je droomt van punten, moet je de zeldzame kansen wel afwerken. Krmencik schoot te overhaast op doel (maar stond ook nipt buitenspel). Vormer mikte niet veel later naast de paal.

   

  Dortmund was allerminst onder de indruk van de korte Brugse opleving. Het hield stevig de touwtjes in handen en sloeg op slag van rust weer genadeloos toe. Een vrije trap in het halve maantje was een kolfje naar de hand van die andere groeibriljant: Jadon Sancho. Prinsheerlijk krulde hij de bal in de winkelhaak.

  Haaland neemt Brugse vertrouwen weg

  Ook na de pauze kreeg Club Brugge een gelegenheid om te tonen wat het waard was. Charles De Ketelaere, die goed zijn streng trok als gelegenheidslinksachter, zag Vormer net te laat inglijden op zijn voorzet.

   

  Voor Dortmund leek het zelfs niet meer te moeten, maar schijn bedriegt. Haaland - altijd hongerig naar goals - bleef buitenspel hangen en kreeg de bal met een gelukje toegespeeld door Vormer. Nonchalant krulde hij zijn 6e CL-goal van het seizoen binnen. De Noor is nu topschutter in het kampioenenbal.

   

  Het spatje vertrouwen dat Club Brugge had opgebouwd in de tweede helft, werd zo weer weggespoeld. Dortmund speelde de wedstrijd volwassen uit, Club Brugge legde zich opnieuw neer bij de overmacht van de Duitsers.

  Clement: "Gelukkig kom je in België geen Dortmund tegen"

  Philippe Clement kon zich neerleggen bij de nederlaag. "Na de loting zeiden we al dat Dortmund "out of our league" was en dat hebben ze vandaag laten zien. Je moet de kruimels pakken tegen die ploegen, je kleinste kansen afmaken en zelf niks weggeven, zoals Lazio op de openingsspeeldag. Maar dat hebben we niet gedaan. Dan is deze nederlaag een logisch resultaat."

   

  "Ik ben wel tevreden dat mijn ploeg de hele match heeft gevochten. Ik heb ook een heel sterke Charles De Ketelaere gezien op een positie die hij niet gewoon is. We moeten nu de knop omdraaien naar de competitie. Gelukkig kom je in België geen Dortmund tegen."

  Mignolet: "Deze nederlaag is gemakkelijker te aanvaarden"

  • Simon Mignolet (doelman): "We hebben vandaag gezien dat Dortmund echt een klasse sterker is. Dan is de nederlaag gemakkelijker te aanvaarden. Soms moet je gewoon aanvaarden dat je tegen een sterkere tegenstander verliest. We hadden twee of drie goede kansen, maar nooit genoeg om hen te doen twijfelen. Of we nog kans maken op de tweede plek? Als we volgende week winnen tegen Zenit, weet je nooit."

  • Hans Vanaken (middenvelder): "Dortmund is een ongelofelijk goede ploeg. De snelheid van uitvoering is zo veel hoger dan in België. We zetten veel druk, maar zij bleven zo rustig. De derde plek is zeker ons doel. We hebben al getoond dat we Zenit kunnen kloppen."

  • Charles Deketelaere (voor de gelegenheid op de linksback): "Dat is natuurlijk niet mijn gebruikelijke positie. Maar door de corona van Sobol en de blessure van Ricca hebben we daar iemand nodig. En als de coach mij dat vraagt, dan doe ik mijn uiterste best. Natuurlijk heb ik liever een aanvallende rol. Maar het enige waar ik aan denk, is doen wat de coach vraagt."

   "Dortmund was gewoon sterker en beter in de duels. Ze hebben ook de individuele klasse om het af te maken, zie ook die vrije trap. We moeten nu proberen punten te pakken tegen Lazio en Zenit. We wisten dat Dortmund de beste ploeg was in de poule, wat we daartegen konden pakken was bonus."

   "Dat is niet gelukt, maar 2 keer 3-0 is zwaar. Het is nu aan ons om zaterdag tegen Moeskroen de intensiteit die Dortmund had en die we zelf ook nastreven in de Champions League mee te nemen. Daarin kunnen we leren van Dortmund."

  • Thomas Meunier is na een aarzelende start volwaardig basisspeler bij Dortmund. Hij zag zijn team een betere wedstrijd spelen dan in Brugge. "Vandaag waren we beter georganiseerd en behielden we de hele wedstrijd de controle. Dit Dortmund schat ik zelfs even hoog in als PSG (zijn ex-team, red)."

   "We beschikken over een mix van ervaring en jonge talenten. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een goed seizoen van te maken", aldus de Rode Duivel, die op training dagelijks geconfronteerd wordt met Haaland. "Momenteel zijn er enorm veel wedstrijden en daardoor zijn de trainingen minder zwaar. Gelukkig is Haaland op training dan ook wat meer relax en wat minder efficiënt."

  Fase per fase

  90+4' tweede helft
  90'

  3 - extra time

  Er komen 3 minuten extra tijd bij.
  72'
  Club Brugge
  46' tweede helft
  21:51
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  45+2'

  Rust

  Club Brugge haalt dan toch de rust niet met een krappe achterstand. Sancho stuurt de bezoekers met een dubbele kaakslag terug naar de kleedkamers. Kan Clement zijn spelers nog oppeppen voor de tweede helft?

  45+1' eerste helft
  45+1'

  Heerlijke trap

  Jadon Sancho krult de vrije trap prinsheerlijk in de winkelhaak. De kattensprong van Mignolet is tevergeefs, want de bal blijft wegdraaien van de Rode Duivel.

  45'

  Delaney probeert

  Thomas Delaney test even de reflexen van Simon Mignolet, die niet kan klemmen. De doelman heeft wat geluk dat de bal in zijn buurt blijft hangen, want ook Haaland ligt op de loer.

  44'
  44'

  Balanta geeft een vrije trap weg aan het halve maantje. Mignolet staat te schreeuwen om zijn muur piekfijn in orde te krijgen.

  42'

  Cadeautje van Deli

  Simon Deli werkt een voorzet wel heel nonchalant weg met een hakje. Het blijkt een uitstekende kans voor Reyna, die het foutje vergeet af te straffen. De Amerikaan trapt over.

  41'

  Dortmund heeft de wedstrijd stevig onder controle. Met 61 procent balbezit - geen verrassing - en een beheerste opbouw houdt het Club Brugge onder de knoet. Blauw-zwart zal gebruik moeten maken van zijn weinige kansen.

  36'

  Club Brugge heeft een goed moment. Haaland komt even mee verdedigen om een voorzet van Vanaken weg te koppen.

  30'
  24'

  Vormer knalt

  Een knappe poging van Club Brugge na een stevige inspanning van Mata. Ruud Vormer mikt niet ver naast de kooi van Bürki.