Jacky Ickx stapt opnieuw in legendarische wagen van Le Mans 1969

  Jacky Ickx naast de Ford GT 40.

  Racelegende Jacky Ickx roept autoliefhebbers in een videoboodschap op om zijn 75e verjaardag samen te vieren tijdens de InterClassics Brussels 2021. Dat doet hij naast zijn iconische Ford GT 40, waarmee hij Le Mans won in 1969 na een protesactie voor de start.

  In het filmpje is de Ford GT 40 te zien. Daarmee reed Jacky Ickx  Le Mans 1969, die de geschiedenisboeken in ging door zijn protestactie bij de start. Ook de BMW 700 die het begin van zijn carrière kenmerkt, komt aan bod.

   

  De 75e verjaardag van Jacky Ickx zou dit weekend gevierd worden tijdens de oldtimerbeurs InterClassics Brussels in Brussels Expo. Door het

  coronavirus is de beurs te verplaatst naar november 2021.

  Bekijk het filmpje met Ickx in de hoofdrol: