Sammy Bossut keept nu met helm: "Al zetten ze mij een kabouterhoed op!"

Sammy Bossut, mét helm.

In augustus liep Sammy Bossut bij een oefenmatch van Zulte Waregem een schedelbreuk op. Vier maanden later is hij weer klaar voor de dienst, maar wel met een "Petr Cech-helm".

"Eigenlijk herinner ik me van het moment zelf niets meer", vertelt Sammy Bossut.  "Achteraf heb ik op de beelden gezien dat er een center van rechts kwam die ik onderschepte. Botaka kwam ingelopen en nam mij ongelukkig met zijn knie mee in zijn loop."

 

"Eigenlijk viel de revalidatie nadien nog mee. Ik had niet zoveel hoofdpijn, wel suizingen in mijn oor, door een breukje in mijn slakkenhuis. Dat was het vervelendste. Maar het kon erger zijn, ik heb duidelijk een goeie engelbewaarder."

 

Toch wil Bossut dit geen tweede keer meemaken en dus zal hij vanaf nu trainen en spelen met een helm op. "Het is alsof ik op een brommertje zit. Maar de commentaren zijn positief, blijkbaar valt het zicht nog mee."

 

"Het maakt mij ook niet uit. Al zetten ze mij een kabouterhoed op, ik doe alles om te spelen."

 

"In het begin was het wat aanpassen. Je hoort wat minder en moet dus beter luisteren. Ik hoor sowieso 30 decibel minder sinds de botsing. Vanaf 40 decibel moet je een hoorapparaat dragen. Maar in het dagelijkse leven heb ik daar niet veel last van."

 

Zal Bossut de helm dan voor de rest van zijn carrière dragen? "Na een tijdje mag ik hem wellicht afdoen, maar ik denk dat ik hem toch ga ophouden. Voor de veiligheid en voor mijn familie."

Sinds de botsing hoor ik 30 decibel minder. Vanaf 40 decibel moet je een hoorapparaat dragen. Maar in het dagelijkse leven heb ik daar weinig last van.

Sammy Bossut

"Sinds ik weer meetrain, hebben we 4 op 6 gehaald"

Sammy Bossut traint al een tijdje weer mee en kan dus binnenkort voor het eerst zijn helm tonen in een match. "Ik ben topfit en sta te popelen om mijn plaats in doel weer in te nemen. Ik ben weer op niveau en verwacht dat ik wel weer zal spelen."

 

Zonder Bossut ging het Zulte Waregem wel niet voor de wind. "Maar sinds ik weer meetrain, hebben we wel 4 op 6 gehaald", lacht hij. "Als we zondag winnen tegen KV Mechelen zetten we een stap naar de andere ploegen en geeft dat weer vertrouwen. Dan is de trein hopelijk vertrokken."

 

"Met Timmy Simons en Davy De fauw als assistenten waait er ook een nieuwe wind. De jongens brengen nieuwe ideeën aan. In het begin pluk je daar nog geen vruchten van, maar op termijn zal dat wel goedkomen."