Ga naar de inhoud

Astana krijgt minder geld van Kazachstan en trekt 1e cosponsor in 15 jaar aan

De toekomst van Astana is gered.

De Kazachse wielerploeg van Aleksander Vinokoerov heet niet langer Astana, maar Astana-Premier Tech. Omdat de ploeg minder financiële steun krijgt van Kazachstan, heeft Astana voor het eerst in 15 jaar een cosponsor gestrikt.

Wielerteam Astana wordt gefinancierd door Kazachse staatsbedrijven. Maar omdat die minder geld willen investeren in de ploeg, moest de ploeg op zoek naar een cosponsor.

 

Uiteindelijk kwam Astana uit bij Premier Tech, een Canadees bedrijf dat al 4 jaar sponsor is van de Kazachse formatie.

 

De voorbije jaren werd de ploeg al meermaals met financiële problemen in verband gebracht. Met de eerste cosponsor in 15 jaar lijkt de toekomst nu voor een tijdje verzekerd.

 

Bij Astana rijden onder meer Jacob Fuglsang, Miguel Angel Lopez, revelatie Aleksander Vlasov en onze landgenoot Laurens De Vreese.

 

Lopez lijkt wel op weg naar de uitgang, net als Vlasov. De makelaar van de jonge Rus zou er volgens de geruchtenmolen alles aan doen om Vlasov naar Ineos-Grenadiers te loodsen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.