Diego Maradona verhuist van ziekenhuis naar revalidatiecentrum

  Diego Maradona (archief).

  Voetballegende Diego Maradona mag later vandaag het ziekenhuis verlaten. Vorige week werd hij geopereerd nadat een scan een hersenbloeding aan het licht bracht. Fysiek is Maradona nu aan de betere hand, maar hij wordt wel overgebracht naar een revalidatiekliniek om aan zijn alcoholverslaving te werken.

  De voormalig vedette van onder meer Napoli en Boca Juniors werd vorige week, enkele dagen na zijn 60e verjaardag, opgenomen in een ziekenhuis in La Plata. Hij vertoonde verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging. Nadat bij een scan een bloedprop tussen zijn hersenen en schedel was geconstateerd werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad waar een operatie volgde.   

   

  Vanavond mag hij het ziekenhuis verlaten. Dat heeft zijn advocaat Matias Morla bekendgemaakt. Volgens Morla wordt de 60-jarige coach nu overgebracht naar een kliniek waar alleen enkele vrienden toegang tot hem hebben.

   

  "Diego maakt het goed en wil een afkickprogramma volgen. Hij heeft waarschijnlijk het moeilijkste moment van zijn leven doorgemaakt en ik denk dat het een wonder was dat ze de bloeding in zijn hersenen hebben gevonden, die had hem anders mogelijk het leven gekost."