Leuven is straks gaststad voor de Rode Duivels: "Ze zullen niets tekortkomen"

  Hier spelen de Rode Duivels vanavond tegen Zwitserland.

  Het King Power at Den Dreef stadion in Leuven is de thuisbasis van OHL, de Red Flames en de nationale beloften. De komende 3 interlands zullen ook de Rode Duivels er spelen. Leuven manifesteert zich dus nog meer als sportstad, want volgend jaar is er ook het WK wielrennen."We zijn als sportstad echt aan het opkomen", zegt Leuvens burgemeester Ridouani.

  OHL: "Fier dat de Rode Duivels uitwijken naar ons stadion"

  Om 20.45u trappen de Rode Duivels hun oefenmatch tegen Zwitserland op gang in Leuven. In het Koning Boudewijnstadion voetballen is door de avondklok in Brussel (22u) niet mogelijk. 

   

  "We zijn natuurlijk heel blij en heel fier dat de Duivels uitwijken naar ons stadion, het is een blijk van waardering", zegt Peter Willems, CEO van OH Leuven. "De voetbalbond is het gewend om in dit stadion te werken, want hier spelen ook de Red Flames en de U21." 

   

  "Maar we mogen ook een pluim op onze eigen hoed steken. De infrastructuur is hier goed, we hebben prima kleedkamers en een goed veld. Er wordt inderdaad gezegd dat wij één van de beste grasmatten in België hebben. De Rode Duivels zullen hier niets tekortkomen."

  De infrastructuur is hier goed, we hebben een goed veld en een prima kleedkamer.

  Peter Willems - CEO OH Leuven

  OHL: "Komst Rode Duivels kan onze club naar een hoger niveau brengen"

  Wat betekent de komst van de Rode Duivels voor de club OHL? "Het kan ons naar een hoger niveau tillen", denkt Willems.

   

  "Onze staf steekt nu dingen op van mensen van de bond en mensen van UEFA. We hebben ambitie met deze club. We willen een stabiele 1A-club worden, met af en toe uitschieters." 

   

  Trainer Marc Brys gelooft ook in het project. Ondanks interesse van Racing Genk, bleef hij bij OHL en durfde hij op termijn zelfs titelambities uitspreken. "We willen stap voor stap groeien. Alles op zijn tijd", reageert de CEO van OHL.

  Burgemeester Ridouani: "Op vlak van sport is Leuven echt aan het opkomen"

  Ook Leuvens burgemeester Ridouani (SP.A) is blij de Duivels in zijn stad te mogen ontvangen. Dat de nationale ploeg net naar Leuven uitwijkt vindt hij niet toevallig.

   

  "Op vlak van sport is Leuven echt aan het opkomen", zegt de burgemeester. "We zijn net door Europa uitgeroepen tot Europese sportstad van 2021. Dat is niet toevallig, want we hebben hier heel wat topclubs. Niet alleen in het voetbal, maar ook in het basketbal, atletiek, volleybal en hockey. Die werken ook allemaal goed samen met de stad."

   

  Volgend jaar is er dan ook nog eens het WK wielrennen met aankomst in Leuven. "Daar kijk ik heel hard naar uit", vertelt Ridouani. "Laat ons hopen dat het coronavirus geen roet in het eten gooit. Het WK zal ongetwijfeld de kers op de taart zijn."

  Het WK wielrennen zal de kers op de taart worden.

  Mohamed Ridouani - Burgemeester Leuven, SP.A

  En toch wil hij nog meer investeren in sport. "Leuven doet het vandaag natuurlijk al heel goed, maar we gaan in de toekomst nog meer inzetten op degelijke infrastructuur, dichtbij huis en toegankelijk voor alle inwoners."

   

  "Zo kan iedereen deelnemen aan de sport die hij of zij graag wil beoefenen, dat is voor ons heel belangrijk."

  De reportage in Het Journaal