Wereldkampioen Marquez heeft les geleerd en keert pas volgend seizoen terug

  Regerend wereldkampioen in de motoGP, Marc Marquez, kruipt dit seizoen niet meer op zijn Honda-motor. De 27-jarige Spanjaard heeft na twee operaties beslist om zijn armblessure alle tijd te geven om te herstellen.

  Marc Marquez kwam tijdens de eerste wedstrijd van het kampioenschap, op 19 juli in Jerez, zwaar ten val en blesseerde zich aan de rechterarm. Een weekend later probeerde hij zijn comeback al te forceren, maar dat was geen goed idee. Hij moest daardoor een tweede keer onder het mes.

   

  Marquez heeft zijn les geleerd en mikt nu op een comeback volgend seizoen. "Dit seizoen zal ik niet meer in competitie treden", schreef Marquez op Twitter.

   

  "Na een evaluatie van mijn armblessure met mijn artsen en team hebben we besloten dat het de beste keuze is volgend jaar terug te keren. Het is nu tijd om mijn herstel verder te zetten. Bedankt voor de steunbetuigingen."