Meunier: "Club Brugge heeft voorbije 5 tot 6 jaar grote stappen gezet"

Thomas Meunier speelde van 2011 tot 2016 bij Club Brugge.

Thomas Meunier keert met Dortmund terug naar Club Brugge, de club waar hij doorbrak op het hoogste niveau. De rechtsachter heeft niets dan mooie herinneringen aan zijn Belgische avontuur. "Ik heb er vijf heel leuke jaren meegemaakt."

Met een eerste titel in 11 jaar verliet Thomas Meunier Club Brugge door de grote poort. De rechtsachter dwong een droomtransfer naar PSG af. Morgen keert hij met Dortmund terug naar het Jan Breydelstadion.

 

"Club Brugge is heel geliefd in België", zei Meunier voor de clash in de Champions League. "Het is een constante ploeg, die de voorbije vijf à zes jaar grote stappen heeft gezet, op het veld en ernaast."

 

"Jongens als Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn topspelers en ze blijven ook steeds in Brugge. Simon Mignolet, die is teruggekomen uit Engeland, is daar nog bijgekomen."

 

"Er is veel continuïteit bij Club Brugge. Persoonlijk heb ik nog veel contact met mensen in Brugge. Ik heb er vijf heel leuke jaren meegemaakt."

Jongens als Ruud Vormer en Hans Vanaken zijn topspelers en ze blijven ook steeds in Brugge.

Meunier: "Dortmund is op de goede weg"

Meunier probeert zich ondertussen te bewijzen bij Dortmund, maar krijgt in de Duitse pers wat kritiek. De sportkrant Bild bestempelde de Rode Duivel al als een "floptransfer".

 

"Ik ben toegekomen bij een nieuwe club, met een nieuwe trainer. Ik had ook niet verwacht dat alles meteen los ging lopen", verklaarde Meunier. "Na zeven maanden niet spelen, moet je herbeginnen. Dat is niet makkelijk."

 

"Maar het gevoel is goed. Iedereen binnen de club heeft me heel hartelijk ontvangen. Ik ben ook goed geïntegreerd in de spelersgroep. Ik ben hier goed terechtgekomen."

 

"Sportief maken we sinds de nederlaag in Augsburg (2-0 eind september, red.) vorderingen. Er zijn altijd punten te verbeteren, maar de laatste drie duels waren goed. We zitten op de goede weg. Hopelijk blijven we ons zo verbeteren."