Voormalig F1-coureur D'Ambrosio stopt met racen en wordt manager in Formule E

  D'Ambrosio startte in 2011 en 2012 in 20 GP's in de Formule 1.

  Racepiloot Jérôme d'Ambrosio stopt met competitiesport en wordt adjunct-teambaas bij het Formule E-team Venturi Racing. Dat maakte het team vrijdag bekend. De Belg kwam in 2011 en 2012 twee seizoenen uit in de Formule 1 en zette in 2014 zijn carrière verder in de Formule E.

  D'Ambrosio werd in 2011 de eerste Belg in 17 jaar in de Formule 1. Dat jaar reed hij 19 GP's voor Marussia Virgin, maar wist hij geen enkel punt te verzamelen. D'Ambrosio verloor zijn zitje bij Virgin, maar maakte in 2012 in Monza een eenmalige comeback in de F1 als vervanger bij Lotus.

   

  In 2014 startte hij voor Dragon Racing in het eerste seizoen van de Formule E. Hij zou tot dit jaar in het WK voor elektrische wagens actief blijven. In zijn eerste seizoen in de Formule E eindigde hij vierde, een jaar later won hij twee GP's en eindigde hij vijfde. Afgelopen seizoen, zijn laatste, eindigde hij 19e.

  Nu houdt D'Ambrosio het profracen dus voor bekeken. De Brusselaar gaat bij Formule E-team Venturi aan de slag als adjunct-teambaas. "Toen ik na de GP in Berlijn besliste mijn helm op te hangen, wist ik dat ik in een bepaalde rol actief wilde blijven in de motorsport", vertelt D'Ambrosio.


  "Toen ik de gesprekken begon over een potentiële eerste stap voor mij in een managementrol, wist ik diep vanbinnen dat dit een uitgelezen kans was voor mij. Ik ben nog steeds heel competitief. Die drang naar zeges verdwijnt niet wanneer je uit de auto stapt en ik wil die passie voor iets goed gebruiken."

  Ik wist dat ik in een bepaalde rol actief wou blijven in de motorsport. Dit is een uitgelezen kans voor mij.

  Jérome d'Ambrosio