VIDEO: Tottenham won nog nooit op Belgische bodem

  Antwerp herhaalde donderdagavond de stunt die AA Gent en Anderlecht de afgelopen 5 jaar ook al uithaalden: thuis winnen van topclub Tottenham in de Europa League. Een duik in de Europese archieven leert ons dat het zelfs nog nooit kon winnen in België.

  2007: Goor, Hassan, Frutos en co pakken een verdiend punt

  In de groepsfase van de UEFA Cup, de voorganger van de Europa League, speelt Anderlecht in 2007 thuis 1-1 gelijk tegen het Tottenham van Juande Ramos. Bij Tottenham staan onder meer Robbie Keane, Didier Zokora en Aaron Lennon in de ploeg. Bij Anderlecht herkent u misschien Nicolas Frutos, Lucas Biglia, Jelle Van Damme en Mbo Mpenza.

  2015: Gillet en Okaka schieten Anderlecht voorbij Spurs

  Bijna dag op dag 5 jaar geleden (5 jaar en 7 dagen om precies te zijn) gaf Anderlecht het startschot voor de huidige reeks van drie Belgische zeges op rij tegen Tottenham. Eriksen scoorde vroeg de 0-1, maar Anderlecht rechtte de rug en won dankzij doelpunten van Gillet en Okaka.

  2017: AA Gent klopt Tottenham dankzij goal Perbet

  Een seizoen na de fantastische Champions League-campagne van AA Gent verbaasden de spelers van Hein Vanhaezebrouck Europa opnieuw. In de 1/16e finales schakelde Gent Tottenham uit door thuis 1-0 te winnen en in Londen 2-2 te spelen.

  2020: Antwerp stuurt Mourinho zonder punten naar huis

  José Mourinho stapte donderdagavond met een slecht gevoel op de bus na de groepsmatch in de Europa League tegen Antwerp. Antwerp won verdiend van Tottenham dankzij een knappe goal van Refaelov.

  Wordt Antwerp eerste Belgische club die wint op veld van Tottenham?

  Tottenham heeft in zijn Europese geschiedenis 11 keer tegen een Belgische club gespeeld, waarvan 6 matchen op Belgische bodem. Daarvan konden de Londenaars geen enkele winnen.

   

  Op eigen veld was Tottenham succesvoller tegen de Belgen. Het won vier van zijn vijf thuismatchen tegen Belgische clubs. Alleen AA Gent kon in 2017 een nederlaag vermijden. Anderlecht en Club Brugge verloren elk twee keer in Londen.

   

  Benieuwd wat Antwerp kan op 10 december?