Jago Geerts baalt na foutjes in Lommel: "WK-strijd is gelopen"

  Jago Geerts kan de wereldtitel vergeten na zijn foutjes in Lommel.

  De wereldtitel in de MX2-klasse lijkt gaan vliegen voor Jago Geerts. In de GP van Lommel betaalde onze landgenoot zijn valpartijen duur. "Fysiek en mentaal heb ik nochtans geen problemen", zegt hij.

  Tom Vialle (KTM) en niet Jago Geerts (Yamaha) stevent op de titel af in de MX2-klasse. De 20-jarige Belg kon in Lommel geen punten inlopen op zijn Franse rivaal. Integendeel, na enkele valpartijen is de WK-kloof nu al 74 punten.

   

  "Vier keer val ik op dezelfde manier", zei Geerts, die ook nog naar antwoorden zocht. "Het heeft te maken met de set-up van de motor, die nog niet op punt staat. Daar moeten we deze week zeker nog aan werken."

   

  "Stress? Zeker niet. Ik voel me nog goed. Fysiek en mentaal heb ik geen problemen. Ik sta ver achter in de WK-stand, dus ik heb geen reden om zenuwachtig te zijn. Het zit gewoon niet mee op dit moment."

   

  Met nog 3 races in Italië is de kans zeer klein dat Geerts de wereldtitel nog kan veroveren. "De WK-strijd is gelopen. Er kan misschien nog iets gebeuren, maar normaal gezien wordt het de 2e plek. Zeker niet slecht, maar we vechten natuurlijk voor de wereldtitel. Volgend jaar volgen nieuwe kansen."

  Jago Geerts had wat pech in Lommel:

  Teammanager: "Zeker geen mentaal probleem"

  Ook teammanager Marnicq Peeters vreest dat het kalf verdronken is. "We hadden gehoopt dat Jago het WK nog spannend kon maken, maar mathematisch is het afgelopen. Vialle moet gewoon nog wat rondrijden, terwijl Jago alles moet winnen."

   

  "We moeten uitzoeken waarom Jago zoveel valt. Je zou denken dat het een mentaal probleem is, maar ik ben zeker dat het dat niet is. We denken dat het te maken heeft met de vering of de positie van het stuur."