Jonge wolven De Minaur en Humbert spelen finale in Antwerpen

De Minaur legde na een spannende driesetter Dimitrov over de knie.

Alex De Minaur en Ugo Humbert zijn de twee finalisten op de European Open. De twee opkomende talenten klopten respectievelijk Dimitrov en Evans in hun halve finales en bikkelen morgen om de toernooizege in Antwerpen.

Jonge wolf klopt ervaren rot in driesetter (deel 1)

Tijdens de eerste halve finale van de dag stond de jonge Fransman Ugo Humbert tegenover Dan Evans, een ervaren Brit. Humbert was vorig jaar ook al halve finalist in Antwerpen en toonde opnieuw dat de baan in de Lotto Arena hem goed lag.

 

Evans begon nochtans het beste aan de partij. De Brit ging een keer meer door de opslag van zijn tegenstander en pakte zo de eerste set met 6-4. In een spannende tweede set moest een tiebreak beslissing brengen. Humbert redde maar liefst 4 matchballen en trok het laken alsnog naar zicht toe.

 

De Fransman rook bloed en ging in de beslissende set meteen door de opslag van Evans. Dat bleek voldoende om ook de derde set binnen te halen. Humbert staat zo in zijn tweede ATP-finale. Eerder dit jaar pakte hij al de titel in Auckland, Nieuw-Zeeland.

Jonge wolf klopt ervaren rot in driesetter (deel 2)

Een jong opkomend talent tegenover een ervaren stylist, dat was ook het beeld in de andere halve finale. Met de jonge De Minaur en voormalig toptienspeler Dimitrov kon de (lege) Lotto Arena zich alvast opmaken voor een wedstrijd met hoge spektakelwaarde.

 

Die verwachtingen werden meteen ingelost. Na vier breaks in de eerste set moest een tiebreak beslissen en daarin was De Minaur de sterkste. In de tweede set waren de rollen dan weer omgekeerd. Opnieuw moest een tiebreak beslissen, maar nu triomfeerde Dimitrov.

 

De derde set leek opnieuw gelijk op te gaan, tot Dimitrov begonnen te haperen op zijn opslag. De Minaur verloor op zijn beurt ook zijn opslag, maar een nieuw opslagverlies van Dimitrov luidde de beslissing in: 6-4 voor de Australiër. De Minaur staat zo in zijn eerste finale van 2020, vorig jaar pakte hij al drie titels.

European Open

Alex De Minaur (19, crown8)
Grigor Dimitrov (29, crown4)
7
7
1
6
4
6
3
2
7
7
6
3
4

Enkele beelden uit De Minaur-Dimitrov:

Enkele beelden uit Humbert-Evans: