Ga naar de inhoud

Zidane verrast na 2 thuisnederlagen: "Ideaal moment voor een Clasico"

Zinédine Zidane na de thuisnederlaag tegen Sjachtar Donetsk in de Champions League.

Zaterdag staat in Barcelona de eerste Clasico van het seizoen op het programma. Zowel Barcelona als Real Madrid hebben zorgen, maar daar willen trainers Zinédine Zidane en Ronald Koeman niet van weten.

Real Madrid zit in de hoek waar de klappen vallen. De ploeg van coach Zinédine Zidane verloor afgelopen zaterdag thuis van Cadiz en slikte ook in de Champions League een thuisnederlaag: 2-3 tegen Sjachtar Donetsk.

 

"In het voetbal heb je nu eenmaal ups en downs. Dat moet je aanvaarden. We hebben het moeilijk tegen teams die zich diep terugtrekken. We vonden geen oplossing en slaagden er niet in om bij een achterstand de rug te rechten."

 

Het lijkt niet het ideale moment om af te reizen naar Barcelona, maar Zidane ziet dat anders. "In Barcelona krijgen we de ideale gelegenheid om ons blazoen op te poetsen. We beleven moeilijke momenten, maar het is net dan dat sterke karakters en geweldige voetballers opstaan."

 

Natuurlijk is dat tegen Barcelona niet evident. Er zal in een leeg stadion gespeeld worden, maar een Clasico blijft een Clasico. Het wordt moeilijk, maar dat is goed voor ons. Het is exact wat we nu nodig hebben."

 

"In voetbal kan alles snel veranderen, de eerstvolgende wedstrijd is altijd de beste optie om dat af te dwingen." Van Eden Hazard is er nog geen spoor in de selectie van Real Madrid, Thibaut Courtois is wel van de partij.

Ronald Koeman moet zelf ook brandjes blussen

Met 1 op 6 in de competitie leeft ook Barcelona niet zorgenloos toe naar de Clasico, al werd in de Champions League wel gewonnen met 5-1 van Ferençvaros. Maar dan haalde Gerard Pique in een krant ook nog uit naar het bestuur.

 

"Hij is hier al zo lang en ik ben hier amper 3 maanden. Gerard heeft recht op zijn eigen mening en ik respecteer dat", bluste Ronald Koeman het brandje. "Hij is een slimme jongen en hij weet dat hij na zo'n interview een goeie match moet spelen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

En dan speelt ook nog het probleem-Griezmann in de pers. De Fransman bleef tegen Ferençvaros 90 minuten op de bank. "We kunnen hier toch niet voor elke wedstrijd over spreken", zei Koeman op zijn perspraatje.


"Griezmann heeft net als elke andere speler in de kern een kans om in de basis te staan. Hij is een belangrijke speler voor ons, maar het team staat bij mij voorop. Ik zal de beste spelers voor de match tegen Real kiezen."