Ga naar de inhoud

Ook komend weekend wordt er niet gevolleybald op het hoogste niveau

Er wordt komend weekend opnieuw ook niet gespeeld in de hoogste afdeling van het Belgische mannenvolleybal. De clubs hebben nog geen tijd genoeg gehad om zich aan te passen aan de nieuwe coronamaatregelen.

Tien dagen geleden werden de zaalsporten door de stijgende coronacijfers aan banden gelegd. Profclubs konden uitzonderingen op het speelverbod aanvragen, op voorwaarde dat ze aan een rist maatregelen voldoen.

 

"Het ministerie van Sport onderzoekt momenteel of de professionele mannenvolleybalclubs (op het hoogste niveau) een uitzondering kunnen krijgen op het verbod op indoorsporten", zegt de Belgian Volleyball League.

 

"De goedgekeurde protocollen zullen echter strikt gevolgd moeten worden. Zo moeten bijvoorbeeld  tweemaal per week alle spelers en begeleiders gecontroleerd worden met erkende antigen-testen."

 

"Omdat er te weinig tijd rest om dit voor het weekend te realiseren en ook omdat de testen niet meer zo makkelijk te verkrijgen zijn op de markt heeft de Liga beslist om komend weekend geen competitiematchen te spelen. De Liga hoopt de week erna de competitie te hervatten", luidt het.   

 

De wedstrijden van vorig weekend, met onder meer de topper Roeselare-Maaseik, werden ook al uitgesteld.