Moet ook RWDM match uitstellen door corona? "Ze vallen als vliegen"

  Bij RWDM hebben vier spelers, twee leden van de staf en negen andere personeelsleden en vrijwilligers positief getest op het coronavirus. In totaal zijn er dus 15 positieve gevallen. Iedereen zit in quarantaine. Donderdag zijn er nieuwe tests en zou duidelijk moeten worden of de match tegen Lierse Kempenzonen van zaterdag in gevaar is.

  De laatste dagen ontdekte RWDM onder het administratief personeel, voornamelijk bij de ticketing, enkele besmettingen met COVID-19. Maar het virus begint zich nu ook te verspreiden onder de spelers- en trainersgroep.

   

  Dat brachten coronatesten die maandag en dinsdag werden uitgevoerd aan het licht. RWDM besliste om iedereen, spelers maar ook werknemers en coaches, voorlopig in quarantaine te plaatsen. De trainingen van woensdag zijn geannuleerd.

   

  Voorzitter Thierry Dailly verwacht de resultaten donderdag en houdt zijn hart vast. "Enkele van mijn spelers liggen met symptomen in bed, maar hun test was tot dusver negatief. RWDM is lang gespaard gebleven van het virus, maar nu vallen ze als vliegen. We hebben er nochtans alles aan gedaan om het voetbal zo veilig mogelijk te maken op RWDM."

   

  De coronaprotocollen van de Pro League schrijven voor dat clubs om uitstel kunnen vragen als zeven of meer spelers van de A-kern positief testen. Mogelijk komt door de corona-uitbraak bij de Molenbeekse club de thuismatch van zaterdag tegen Lierse Kempenzonen in het gedrang.