Alaphilippe is succesvol geopereerd en moet drie weken in het gips

    Julian Alaphilippe is een dag na zijn val in de Ronde van Vlaanderen al geopereerd. Alles is goed verlopen voor de wereldkampioen. Hij moet nu drie weken in het gips en kan daarna weer beginnen opbouwen. "Toen ik op de grond lag, vreesde ik het ergste. Maar het valt goed mee."

    Julian Alaphilippe brak bij zijn val twee middenhandsbeentjes en werd vandaag in Herentals geopereerd. Over drie weken mag zijn hand uit het gips en kan de wereldkampioen aan zijn revalidatie beginnen.

     

    "Die val was een angstig moment. Toen ik op de grond lag, vreesde ik het ergste", vertelt Alaphilippe op de clubwebsite. "Gelukkig valt het allemaal nog mee. Ik ben de wedstrijddokters en het medisch personeel in de ziekenhuizen van Ronse en Herentals erg dankbaar voor wat ze de afgelopen vierentwintig uur voor me gedaan hebben."