Vuelta: Gilbert niet bij 7 Belgen van Lotto-Soudal, Sunweb neemt Van Wilder mee

  Tim Wellens miste de Tour na een zware val op training, maar is het uithangbord van Lotto-Soudal in de Vuelta.

  Volgende week begint de Vuelta. 7 van van de 8 geselecteerden bij Lotto-Soudal zijn Belgen. Philippe Gilbert, die bij zijn forfait voor de klassiekers de deur op een kier liet voor de Ronde van Spanje, is er niet bij. Kopman is Tim Wellens. Bij Sunweb debuteert dan weer Ilan Van Wilder in een grote ronde.

  Dinsdag begint de 75e Vuelta met een bijna compleet Belgische Lotto-Soudal selectie. De Pool Tomasz Marczynski is de vreemde eend in de bijt. Als 36-jarige is hij de wegkapitein, in 2017 won hij trouwens 2 ritten in de Vuelta. Het is zijn 5e keer Spanje.

   

  Kopman Tim Wellens debuteert dan weer in de Vuelta, voor 4 jongeren wordt het de eerste gronde ronde. Wellens rijdt zondag de Ronde en staat dinsdag in Irun aan de start van een eerste geaccidenteerde rit. Wellens deed al 3 keer mee in de Tour en 3 keer in de Giro, waar hij 2 keer een rit won.

   

  Stan Dewulf (22), Brent Van Moer (22), Gerben Thijssen (22) en Kobe Goossens (24) gaan voor de eerste keer 3 weken aan de slag. Rémy Mertz en Tosh Van der Sande, die 2 keer 3e werd in de Vuelta 2019, maken de boel compleet.

   

  Gilbert dacht bij zijn forfait voor de Ronde en Roubaix, dat hij misschien nog de Vuelta zou halen. Maar zijn gebroken knieschijf - in de 1e rit in de Tour - speelt hem nog parten. Hij was iets te snel weer aan de competitie begonnen om de klassiekers te halen. Maar de kniepijn haalt het dus.

  Op 8 november arriveert de Vuelta in Madrid, vorig jaar won Primoz Roglic. De Sloveen van Jumbo-Visma verdedigt zijn titel.

  Ilan Van Wilder (20) debuteert in jonge ploeg

  Team Sunweb gooit de jonkies uit de ploeg voor de leeuwen in de Ronde van Spanje. Liefst 5 renners maken hun debuut in een grote wielerronde, onder wie onze landgenoot Ilan Van Wilder (20). Daarnaast gaat het om de Nederlander Thymen Arensman, de Brit Mark Donovan en de Duitsers Max Kanter en Martin Salmon.

   

  "Met een jonge, maar zeer getalenteerde groep gaan we niet alleen op jacht naar dagsucces, maar kijken we evengoed naar de ontwikkeling van onze renners", zegt ploegcoach Marc Reef.

   

  "Een grote ronde is de perfecte omgeving om ons te concentreren op het proces van samenwerking tussen jonge jongens en om de expertises binnen het team toe te passen. We willen daarbij geen druk opleggen."

   

  De Australiërs Robert Power en Michael Storer en de Duitser Jasha Sütterlin vervolledigen de ploeg.