"Miguel-shirts" van Anderlecht brengen 6.381 euro op voor strijd tegen Leukemie

  Op 4 oktober voetbalden de spelers van Anderlecht in de topper tegen Club Brugge allemaal met de naam "Miguel" op hun truitje. Een eerbetoon aan Cercle-doelman Miguel Van Damme die opnieuw leukemie heeft. De shirts zijn geveild voor het goede doel en hebben meer dan 6.000 euro opgeleverd.

  6.381 euro. Dat is het exacte bedrag dat de "Miguel-truitjes" van Anderlecht hebben opgebracht. Het geld gaat naar de "Stichting Me To You", die leukemiepatiënten helpt en onderzoek naar de ziekte steunt.

   

  Miguel Van Damme koos dat goede doel zelf uit. Er werd bij hem opnieuw leukemie vastgesteld en zijn behandeling bleek niet te werken.

   

  "Het is een heel mooi bedrag dat de stichting goed kan gebruiken", zegt voorzitter van de stichting Philippe Vindevogel. "Het zal integraal genut worden voor wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen tegen leukemie."

   

  "We zijn de spelers, staf en alle supporters die een bod uitbrachten bijzonder dankbaar."

  Cercle-doelman Miguel Van Damme vecht tegen Leukemie.