VIDEO: Alonso kruipt voor het eerst in 2 jaar in F1-bolide: "Nieuw begin"

  Fernando Alonso nam in 2018 afscheid van McLaren.

  Fernando Alonso weet weer hoe het voelt om in een F1-bolide te racen. De Spanjaard, die volgend seizoen zijn heroptreden maakt in de F1 bij Renault, mocht een testdag op het circuit van Barcelona voor zijn rekening nemen.

  Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso werkte al wat sessies af in de simulator voor Renault, maar vandaag werd de Spanjaard ingeschakeld voor het echte werk. 

   

  Alonso reed op het circuit van Barcelona een testsessie van 100 kilometer met de RS20, de bolide van Daniel Ricciardo en Esteban Ocon dit seizoen. Met het beeldmateriaal kan Renault aan de slag om verbeteringen aan te brengen voor de laatste 6 races van het seizoen.

   

  Alonso, die volgend seizoen de plek inneemt van Ricciardo bij de Franse renstal, vond het "heel speciaal". "Het voelt als een nieuw begin", zei hij. "20 jaar geleden deed ik mijn eerste test voor Benetton, ook in Barcelona."

  Bekijk hier de beelden van Alonso: