"Ronde valt nu niet vlak na WK baan en dat is goed voor D'hoore en Kopecky"

  Jolien D'hoore triomfeert in Gent-Wevelgem, voor Lotte Kopecky.

  Net als de mannen rijden de vrouwen zondag de Ronde van Vlaanderen. De Belgische hoop op succes rust vooral op de schouders van Jolien D'hoore en Lotte Kopecky. "Jolien moet hopen op een sprint met een beperkt groepje, Lotte op een afvallingskoers", zegt commentator Lieselot Decroix.

  Afgelopen weekend zegevierde Jolien D'hoore in Gent-Wevelgem en Lotte Kopecky finishte als tweede. Een mooie dag voor het Belgische vrouwenwielrennen, vond ook ex-renster en commentator Lieslot Decroix.

   

  "Die overwinning zal Jolien D'hoore ongetwijfeld deugd gedaan hebben. Vorig seizoen heeft ze veel pech gehad. De laatste weken was er ook wat kritiek op het Belgische vrouwenwielrennen, omdat er bijvoorbeeld op het WK niemand mee was in de finale."

   

  "Het Vlaamse werk ligt Jolien en Lotte ook beter dan voorgaande wedstrijden. Het doet dan extra deugd dat ze nu meteen prijs hebben."

  Als je het gemak zag waarmee Jolien de Kemmelberg op reed. Dat was in het verleden al anders.

  Lieselot Decroix

  Wat zegt dit nu voor de Ronde van Vlaanderen zondag? "De concurrentie zal daar natuurlijk een stuk groter zijn, want dan rijden de Nederlandse toppers ook mee."

   

  "Maar als je het gemak zag waarmee Jolien de Kemmelberg naar boven reed. Dat was in het verleden al anders. Ze heeft tijdens de coronabreak meer getraind op explosieve hellingen. En nog een voordeel voor Jolien: ze zit in een sterke ploeg."

  Jolien D'hoore en Lotte Kopecky in de spits van het peloton in Gent-Wevelgem.

  "Hou ook zeker rekening met Lotte Kopecky"

  "Je moet dus rekening houden met Jolien D'hoore - zeker als het tot een sprint met een uitgedund groepje komt - maar ook met Lotte Kopecky. Als het echt een afvallingskoers wordt, schat ik de kansen van Lotte nog net iets hoger in."


  "Wat ook positief is voor onze Belgische speerpunten, is dat de Ronde van Vlaanderen nu niet net na het WK baanwielrennen valt. Dat was in het verleden wel het geval, dat ze kort na elkaar aan beide evenementen deelnamen. Nu hebben ze zich volledig kunnen focussen op de Ronde. In dat opzicht is het nu misschien wel een unieke kans."

  Als het een afvallingskoers wordt, schat ik de kansen van Lotte hoger in dan die van Jolien.

  Lieselot Decroix

  Lotte Kopecky en Jolien D'hoore zijn al jaren een topduo op de baan.