Manager Bahrain-McLaren: "Juiste keuze om Teuns niet naar Tour te sturen"

  Dylan Teuns eindigde 10e in Gent-Wevelgem.

  Bahrein-McLaren moet het volgend jaar zonder het sponsorgeld van het Britse automerk stellen. Tussen de zoektocht naar een nieuwe sponsor door probeert de Bahreinse ploeg nog zijn stempel te drukken in de Giro en de klassiekers. "We doen voort na een stevige klap", zegt manager Rod Ellingworth.

  Met Pello Bilbao heeft Bahrain-Mclaren voorlopig een renner op het podium (3e) staan in de Giro. En manager Rod Ellingworth gelooft in de kansen van de Spanjaard. "We houden alle opties open in dit gekke jaar, maar hij is in goede vorm."

   

  "Pello Bilbao kwam goed uit de Tour en nu proberen we hem zo goed mogelijk te ondersteunen in Italië. Hij kan het podium halen of toch beter doen dan zijn zesde plek in 2018."

   

  "Het uitvallen van Geraint Thomas en Simon Yates is een klap voor de Giro. We hadden liever een open gevecht gehad, maar misschien kan Pello profiteren van de open wedstrijd. Zijn vertrouwen groeit."

  "Tour zou mentaal te zwaar geweest zijn voor Teuns"

  Pello Bilbao mag de Tour én de Giro voor zijn rekening nemen, maar voor Dylan Teuns - vorig jaar nog ritwinnaar op La Planche des Belles Filles - was er geen plekje in de Tour-selectie. 

   

  In Gent-Wevelgem kon Teuns zich wel even tonen, maar hij miste de slag toen Bettiol even doortrok in het elitegroepje. "Zijn goede vorm komt terug", ziet ook Ellingworth. "Hij heeft een zware periode achter de rug."

   

  "Er werd niet getwijfeld aan de mogelijkheden van Teuns, maar hij had tijd nodig. Het was de juiste beslissing om hem niet mee te nemen naar de Tour. Het zou mentaal een te zware periode geweest zijn. Hopelijk kan hij zich in de klassiekers nu tonen."

  Hopelijk kan Teuns zich nu tonen in de klassiekers.

  Rod Ellingworth

  "Er lopen veel gesprekken voor nieuwe sponsors"

  Tussendoor moet Ellingworth op zoek naar een nieuwe sponsor, want McLaren steekt volgend seizoen zijn geld niet meer in tweewielers. "We hadden gehoopt op een langetermijnproject, maar in deze periode verloopt niets normaal."

   

  "Het was een klap, maar we doen voort. Met de steun van Bahrein kunnen we nog steeds gaan voor onze doelen en dromen. Uiteraard moeten we op zoek naar een nieuwe sponsor, er lopen momenteel veel gesprekken."