Mathieu van der Poel rijdt in december en januari in veld: "Zoveel mogelijk"

Mathieu van der Poel vorig jaar in Bredene.

Naar de verdeling tussen weg en veld wordt zowel bij Wout van Aert als bij Mathieu van der Poel steeds met argusogen uitgekeken. Crossorganisator Golazo maakte vandaag bekend dat de Nederlander alleen in december en januari in het veld zal rijden en dat ze hem hebben weten te strikken voor 4 Trofee Veldrijden-crossen, de WB in Namen en Bredene. "Ik wil dan zoveel mogelijk crossen", zegt Van der Poel.

De klassiekers waar Van der Poel van droomt, moeten nog gereden worden in dit bizarre koerscoronajaar, waarbij alle voorjaarsklassiekers knal in het begin van het veldritseizoen vallen.

 

Maar vandaag lichtte Golazo als organisator van Trofee Veldrijden al een tipje van de sluier van Van der Poels programma in het veld op. Van der Poel rijdt voor Fenix-Alpecin de 4 crossen van Trofee Veldrijden in december en januari.

 

Hij doet mee aan de Scheldecross in Antwerpen op 12 december, de 3e mache van de Trofee, en rijdt ook de 3 volgende crossen van het regelmatigheidscriterium: de Azencross in Loenhout (29/12), de GP Sven Nys in Baal (1/1) en de Flandriencross in Hamme (23/01).

 

De andere manches van de Trofee Veldrijden vallen buiten de periode waarin Van der Poel deze winter crost. Tussendoor verschijnt de Nederlander ook op de WB-wedstrijd in Namen (20/12) en de Ethias Cross in Bredene (30/12), 2 andere crossen die Golazo organiseert.

Van der Poel: "Zoveel mogelijk crossen in december en januari"

Organisator Christophe Impens is erg tevreden met de plannen van de wereldkampioen: "Mathieu rijdt maar 2 maanden in het veld, dus we zijn erg blij dat we hem in 6 van onze crossen aan de start krijgen."

 

"Zelfs als we alle crossen achter gesloten deuren moeten organiseren - zoals het er voorlopig helaas nog steeds uitziet - betekent de aanwezigheid van Mathieu een flinke meerwaarde voor het spektakel, in dit geval voor de tv-kijker."

 

"We doen er alles aan om alle 8 manches van de Trofee Veldrijden te kunnen laten doorgaan, het is fijn dat een topper als Mathieu dat dan ook weet te appreciëren."

 

Mathieu van der Poel zelf kijkt al uit naar het veld: "Ik ben in de eerste plaats blij dat deze wedstrijden doorgaan ondanks de huidige situatie. Mijn veldritseizoen begint zo ook vorm te krijgen. Ik wil in de maanden december en januari zoveel mogelijk crossen."

 

"Uiteraard blijft het niet bij deze zes, binnenkort zullen we nog extra wedstrijden bekendmaken."

De 6 Golazo-crossen van Van der Poel:

  • 12/12  - Scheldecross Antwerpen (Trofee Veldrijden)
  • 20/12 - UCI World Cup Namen
  • 29/12 - Azencross Loenhout (Trofee Veldrijden)
  • 30/12 - Ethias Cross Bredene
  • 01/01 - GP Sven Nys Baal (Trofee Veldrijden)
  • 23/01 - Flandriencross Hamme (Trofee Veldrijden)