Bornauw: "Er komt goede generatie aan, Rode Duivels hebben mooie toekomst"

  Met Sebastiaan Bornauw (FC Keulen) en Zinho Vanheusden (Standard) voegde bondscoach Roberto Martinez vandaag 2 youngsters toe aan zijn selectie. "Ik hoop dat onze generatie progressie blijft maken", zegt Vanheusden.

  "Huidige generatie heeft jongeren geïnspireerd"

  Beide kersverse Rode Duivels werden geboren in 1999. Vorige maand werd de 18-jarige Jérémy Doku opgeroepen en ook Yari Verschaeren (19), Alexis Saelemaekers (21), Dodi Lukebakio (23) en Youri Tielemans (23) staan nog maar aan het begin van hun carrière.     

   

  "De Rode Duivels hebben nog een mooie toekomst", meent Bornauw. "Ook in de jongere categorieën zit nog veel potentieel. Dat is zeker mede te danken aan de huidige generatie. Zij hebben het pad geëffend en jongeren geïnspireerd. Het is nu aan ons om hard te werken en er het maximale uit te halen."     

   

  "Bij de U21 hebben we een hele mooie ploeg", bevestigt Vanheusden. "We hebben twee keer tegen Duitsland gewonnen, dat is toch niet niets. Ik hoop dat we progressie kunnen blijven maken."     

  Deze selectie voor de Rode Duivels is de kers op de taart. Het is een mooie beloning en ik ben er er trots op.

  Zinho Vanheusden

  Bornauw en Vanheusden trainen deze week met de "gouden generatie". "We hebben zeker veel respect voor die spelers, maar gaan gewoon onszelf blijven", zegt Bornauw. "We zijn nog jong en kunnen veel van hen leren."   

   
  Na de match van donderdag tegen Ivoorkust sluiten Bornauw, Vanheusden en Saelemaekers weer aan bij de U21, die vrijdag Wales partij geven en dinsdag op verplaatsing in Moldavië spelen. "Ik hoop dat we die 2 wedstrijden winnen en ons zo snel mogelijk voor het EK plaatsen", zegt Vanheusden.

   

  De aanvoerder van Standard heeft trouwens een mooie week achter de rug met zijn club. "We plaatsten ons voor de Europa League en wonnen afgelopen weekend in Charleroi. Deze selectie voor de Rode Duivels is de kers op de taart. Het is een mooie beloning en ik ben er er trots op."      

  Zinho Vanheusden is een wissel op de toekomst bij de Rode Duivels.

  Vanheusden en Bornauw: "We zijn hier om te leren"

  Door het afscheid van Vincent Kompany is er centraal in de defensie een leemte ontstaan bij de Rode Duivels. Hopen Bornauw en Vanheusden om die plek in te vullen?

   

  "Ik denk er niet veel over na", zegt Bornauw. "Ik ga trainen met de beste spelers ter wereld. Het is een geweldige ervaring. Ik wil mezelf tonen, maar ik ben hier ook om te leren."

   

  Ook Vanheusden ziet deze selectie als een leerschool. "Er zijn hier veel goede verdedigers en ik kan veel van hen leren. Met hen samenspelen zal helemaal anders zijn dan ze op televisie aan het werk te zien."

   

  "Ik ben heel blij dat ik hier ben en hoop dat ik enkele speelminuten krijg. Dat zou me deugd doen."

  Bekijk de persconferentie met Bornauw en Vanheusden: