Philippe Gilbert stapt uit BinckBank Tour: "Nog te veel last van knie, geen Ronde en Roubaix"

  Philippe Gilbert ondervindt nog te veel last van zijn kniebreukje uit de Tour.

  Philippe Gilbert verschijnt in Aalter niet meer aan de start van de 3e rit van de BinckBank Tour. De kopman van Lotto-Soudal heeft nog te veel last van zijn linkerknie, waarvan hij de knieschijf brak in de Tour. Gilbert zegt ook meteen af voor de Ronde en Roubaix. Misschien rijdt hij dit seizoen nog de Vuelta.

  Gilbert liep in de 1e rit van de Tour een breukje op in zijn knieschijf. Het was een mooie fractuur zonder extra schade aan zijn knie, dus besloot Gilbert in dit korte wielerseizoen snel weer op zijn fiets te stappen. Hij maakte na amper 2 weken al zijn rentree in de Ronde van Luxemburg half september.

   

  "Ik zat snel weer op de fiets, maar misschien ben ik te snel herbegonnen", reageert Gilbert. "Mijn herstel ging goed, de motivatie was er en ik wilde weer koersen."

   

  "Ik deed mee in Luxemburg, de Gooikse Pijl en het BK, maar ik voelde nog pijn. Die pijn werd erger in de eerste rit van de BinckBank Tour."

   

  "Ik heb daar beseft dat ik niet in mijn beste vorm zou zijn voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Je lichaam moet daar 200 procent klaar voor zijn."

  Toch nog deelname aan de Ronde van Spanje?

  Philippe Gilbert keert nu terug naar zijn thuisbasis Monaco. De 38-jarige renner focust er op "een volledig herstel", maar zet nog niet helemaal een punt achter zijn seizoen.

   

  "Hopelijk is deelname aan de Ronde van Spanje (20 oktober-8 november) nog mogelijk. Maar dat is nu niet relevant. Een volledige genezing is belangrijk."

   

  CEO John Lelangue: "Philippe krijgt onze volledige steun. Het is belangrijk dat hij helemaal herstelt en terugkeert aan 100 procent. Het doel is nu om te koersen in 2021 met zijn ambities voor de klassiekers."