Ga naar de inhoud

Fabio Jakobsen: "Op 8 oktober zetten ze bot uit mijn bekken in mijn kaak"

Fabio Jakobsen bedankt de dokters die hem hebben geholpen.

Fabio Jakobsen heeft voor het eerst sinds zijn zware crash in de Ronde van Polen iets op Instagram gepost. De sprinter van Deceuninck-Quick Step maakt zich op voor een nieuwe operatie. "Mijn wonden genezen goed."

"De voorbije twee maanden zijn opgegaan aan mijn herstel na de crash in de Ronde van Polen", schrijft Jakobsen op Instagram. "Allereerst moest ik herstellen van mijn hersenschudding en andere blauwe plekken of blessures. De wonden en littekens op mijn gezicht genezen goed."

 

Jakobsen maakt zich nu op voor de volgende stap: een operatie aan zijn gezicht en mond. "In die operatie wordt bot genomen uit mijn bekken en in mijn boven-en onderkaak gezet, omdat daar veel bot ontbreekt. Dit bot zal enkele maanden moeten genezen."

 

"Daarna vindt er weer een operatie plaats om implantaten in mijn kaak te plaatsen zodat ik nieuwe tanden kan krijgen, omdat ik die bijna allemaal verloor tijdens mijn crash."

 

Dat had Patrick Lefevere gisteren ook al gezegd in Extra Time Koers. "Als alles goed gaat wordt hij op 8 oktober geopereerd aan zijn kaakbeenderen, dan gaan ze beginnen met implantaten te zetten", zei de manager van Deceuninck-Quick Step.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"In Polen hebben ze 5 uur lang het gezicht van Jakobsen gereconstrueerd"