Superprestige in Gieten gaat wél door: "Maar in afgeslankte vorm"

  Eli Iserbyt won vorig jaar in Gieten.

  Door de striktere coronamaatregelen in Nederland moeten organisatoren bijsturen. De passages in de BinckBank Tour sneuvelden gisterenavond, de Superprestige van Gieten (11 oktober) gooit de handdoek niet. "Zonder publiek, zonder gasten en geen jeugdwedstrijden", klinkt het evenwel.

  Op zondag 11 oktober is Gieten het decor van de eerste manche van de Superprestige veldrijden.

   

  Door de aangescherpte coronaregels in Nederland dreigde Gieten het volgende dominosteentje te worden, nadat de BinckBank Tour al in de klappen had gedeeld (en er ook rekening wordt gehouden met "een njet" voor de Amstel Gold Race).

   

  Maar de organisatie zet toch door, "weliswaar in een behoorlijk afgeslankte vorm", klinkt het. "Zonder publiek, zonder gasten en geen jeugdwedstrijden. Het programma zal nu enkel de wedstrijden voor elite-vrouwen/U23 en elite-mannen/U23 bevatten."

   

  "Door de coronamaatregelen en de vele reisbeperkingen moest een keuze worden gemaakt en het was of organiseren met twee wedstrijden voor beroepssporters of in het geheel niet organiseren."

   

  "Daarnaast was het voor de organisatie van belang om zoveel mogelijk bescherming te bieden aan de grote groep vrijwilligers welke bij de organisatie betrokken is."

   

  "Voor de organisatie is het duidelijk dat de gezondheid van eenieder (renners, begeleiders, tv-crew, officials en bovenal ook de vrijwilligers) prioriteit 1 moet zijn. Vandaar deze rigoureuze beslissing, weliswaar met enorm veel pijn in het hart."

  Kalender Superprestige

  datum cross winnaar winnares
  11/10/20 Gieten (Ned) Aerts Alvarado
  24/10/20 Ruddervoorde Iserbyt Alvarado
  11/11/20 Niel Sweeck Brand
  22/11/20 Merksplas Vanthourenhout Brand
  06/12/20 Boom Iserbyt Brand
  13/12/20 Gavere Pidcock Brand
  26/12/20 Zolder Van der Poel Brand
  06/02/21 Middelkerke Sweeck Betsema