Bondscoach Verbrugghe: "We maakten tactisch geen enkele fout, de beste won"

  Rik Verbrugghe in Imola.

  De Belgen reden in Imola de perfecte wedstrijd. Wout van Aert kon op het beslissende moment net niet mee met Julian Alaphilippe. Dat zag ook bondscoach Rik Verbrugghe. "De ontgoocheling primeert, maar de beste heeft vandaag gewonnen."

  De reactie van Rik Verbrugghe:

  "We reden super als ploeg"

  Rik Verbrugghe vatte post op de laatste klim. Toen Julian Alaphilippe in de laatste ronde de bondscoach voorbijvloog, besefte ook hij dat de vogel gaan vliegen was. Welk gevoel overheerst na de race? "Toch de ontgoocheling", zegt Verbrugghe.

   

  "Zeker als je ziet hoe gemakkelijk Wout van Aert de sprint voor de tweede plaats nog wint. De ploeg heeft super gereden, we maakten tactisch geen enkele fout. We namen de koers in handen op het juiste moment. Ik kan mijn jongens dan ook niets verwijten."

   

  De sterkste heeft dus gewonnen? "We botsten inderdaad op een Alaphilippe die super was, net als Ganna in de tijdrit. Twee keer zilver, dat is zuur. Maar het zijn twee mooie prestaties. Vooral collectief waren we vandaag heel sterk."

   

  "Ik heb veel gehoord dat Greg Van Avermaet niet kan rijden voor een kopman, vandaag heeft hij het tegendeel bewezen. We hadden één doel: wereldkampioen worden met Wout. We hebben de koers dan ook in handen genomen, ik vind het spijtig voor de jongens die echt hard gewerkt hebben dat we niet winnen. Maar de sterkste heeft gewonnen."