Tom Dumoulin: "Als Ganna zijn benen van de Tirreno heeft, dan wordt het moeilijk"

  Tom Dumoulin verkende samen met Wout van Aert het WK-parcours.

  Tom Dumoulin pakte in 2018 zilver en in 2017 goud op het WK tijdrijden. Ook dit jaar kan de Nederlander een rol spelen op het WK. "Het is niet mijn droomparcours maar met goede benen kan ik veel."

  Dumoulin heeft een goeie vorm overgehouden aan de Tour. "Ik had verwacht dat ik heel moe zou zijn, maar dat valt mee. De laatste dagen in de Tour ging ik er al vanuit dat ik de tijdrit op het WK zou rijden. Ik hoop dat de renners uit de Tour een voordeel hebben."

   

  "Maar ik vond de tijden die ze in de Tirreno-Adriatico reden echt supersnel en vooral Filippo Ganna was daar heel sterk. Als hij dezelfde benen als in de Tirreno heeft, dan wordt het wel heel moeilijk voor de rest om hem te verslaan."

   

  Dumoulin verkende het parcours in Imola samen met ploegmaat Wout van Aert. "Het is niet technisch, er zitten een paar klimmetjes op het einde in, maar dat mag geen naam hebben. Het is niet mijn droomparcours maar met goede benen kan ik veel."

   

  "Ik voel me goed en ik heb er zin in. Als ik mijn waarden van de tijdrit in de Tour de France van afgelopen zaterdag kan halen, verwacht ik voor de medailles mee te spelen", zegt de wereldkampioen tijdrijden van 2017.

  "De wegrit wordt misschien wel een helse wedstrijd"

  Na de tijdrit start Dumoulin zondag ook in de wegrit in Imola. "Ik heb van de wegwedstrijd nog niets gezien, alleen het routekaartje. Ik verwachtte al een zwaar WK, maar dit wordt misschien wel een helse wedstrijd."

   

  "Ze voorspellen veel regen. Als dat niet verandert, verwacht ik wel een slijtageslag. Met de tijdrit 2 dagen voor de wegrit is de voorbereiding niet ideaal."

   

  "Ik heb na Parijs tot nu niet langer dan twee uur op een dag op de fiets gezeten. Dat is voor de wegwedstrijd wel een nadeel, maar dat is nu niet anders. Maar de Tour is genoeg arbeid geweest verwacht ik."

   

  Na het WK trekt Dumoulin nog naar de Ronde van Spanje, die hij niet specifiek zal voorbereiden. "Ik ga niet op hoogte en niet in de bergen trainen. Het verleden heeft me geleerd dat het lastig wordt om in een grote ronde mee te doen voor de prijzen als je niet in de bergen hebt getraind. Maar dat zie ik later wel weer."