Titelverdedigster is net iets te hoog gegrepen voor Elise Mertens

  Elise Mertens focust zich op de bal.

  De kwartfinales zijn het eindstation geworden voor Elise Mertens op het graveltoernooi van Rome. Ze verzette zich hevig tegen titelverdedigster Karolina Pliskova uit Tsjechië, maar de derde set was er te veel aan. "Het vat was plots af", vertelde Mertens.

  Internazionali BNL d'Italia

  Elise Mertens (21, 11)
  set
  Karolína Plíšková (4, 2)
  3
  1
  6
  6
  2
  3
  0
  3
  6

  Karolina Pliskova (WTA 4) pakte in Rome van in het begin stevig uit en dwong Mertens tot achtervolgen. Halfweg set 2, waarin Mertens eerst 3-1 achterstond, kon de Belgische het tij nog keren. 

   

  Zowel Mertens als Pliskova hadden veel plaatsballen in petto en speelden intensieve rally's. Met elk een set op zak, beloofde het een spannende derde set te worden. Dat was echter niet het geval. Pliskova gaf geen enkel game weg.

   

  Na twee uur en elf minuten was de Tsjechische titelverdedigster zeker van haar plek in de halve finales. Op het scorebord prijkte: 6-3, 3-6 en 6-0.

   

  Pliskova treft morgen landgenote Marketa Vondrousova (WTA-19), vorig jaar nog finaliste op Roland Garros.

  "In de derde set was het vat af"

  "Ik ben heel tevreden over mijn twee eerste sets", zei Elise Mertens na afloop. "De service liep en ik heb geprobeerd gevarieerd te spelen. Ik zat goed in de match en geloofde in de overwinning. Ik ben er vol voor gegaan, maar in de derde set was het vat plots af."

   

  Het was voor Mertens dan ook een vermoeidende periode met het reizen vanuit de Verenigde Staten, waar ze een halve finale behaalde op het toernooi van Cincinnati en een kwartfinale op de US Open.

   

  "Ik heb sinds mijn terugkeer uit New York niet veel kunnen trainen", aldus Mertens. "Ik heb geprobeerd mijn intensiteitsniveau hoog te houden, maar ik voelde dat het toch minderde. Ik speelde korter en Pliskova maakte gewoon minder fouten. Haar opslag was ook nog iets beter."

   

  "Maar ik onthoud het goede van Rome. Ik had na mijn trip vanuit de Verenigde Staten niet verwacht het hier zo lang vol te houden. Ik was heel regelmatig. Dat is hoopvol naar de toekomst toe."

  Na mijn trip vanuit de Verenigde Staten had ik niet verwacht het hier zo lang vol te houden. Ik was heel regelmatig. Dat is hoopvol naar de toekomst toe.

  Elise Mertens

  Tweets over de wedstrijd: