Ga naar de inhoud

Ulissi vloert De Gendt en Wellens en slaat dubbelslag in Luxemburg

Ulissi slaat, net als in de openingsrit, een dubbelslag.

Diego Ulissi heeft na rit 1 nu ook toegeslagen in rit 4 van de Ronde van Luxemburg. De Italiaan van UAE Team Emirates was de snelste van een groepje van 4, met daarbij ook Aimé De Gendt en Tim Wellens. Ulissi wordt een dag voor het einde ook opnieuw leider.

Na een explosieve openingsfase slaagde een groepje met onder andere Arnaud Démare, woensdag nog winnaar van de tweede rit, erin om weg te rijden. Zij sprokkelden een maximale voorgift van 4'30" bij elkaar. 

 

Op 80km van de meet - en geïnspireerd door de stevige zijwind - nam Lotto-Soudal het heft in handen. Onder impuls van een sterke John Degenkolb werd het peloton in waaiers getrokken. Gele trui-drager Grosu en Amaury Capiot, 3e in de stand, lieten zich verrassen.

 

Op 33 kilometer van de finish smolt alles echter opnieuw samen. In een geanimeerde finale, met onder andere pogingen van een bedrijvige Jan Bakelants, moest leider Grosu definitief overboord.

 

Op 7 kilometer van de aankomst was het Diego Ulissi, winnaar van de openingsetappe dinsdag, die zijn kaarten op tafel gooide. Enkel Tim Wellens, Aimé De Gendt en Markus Hoelgaard konden aanhaken. In de sprint met 4 toonde Ulissi zich de snelste. Naast de dagzege komt hij ook opnieuw aan de leiding in het algemeen klassement.

Uitslag rit 4:

  1. Diego Ulissi (Ita) in 4u45'23"
  2. Aimé De Gendt z.t.
  3. Markus Hoelgaard (Den) z.t.
  4. Tim Wellens z.t.
  5. Alexander Krieger (Dui) op 5"

Stand na rit 4:

  1. Diego Ulissi (Ita) 
  2. Aimé De Gendt op 17"
  3. Markus Hoelgaard (Den) op 19"
  4. Tim Wellens op 21"
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Rittenschema Ronde van Luxemburg
        winnaar leider
rit 1 15/9 Luxemburg - Luxemburg 133 km Ulissi Ulissi
rit 2 16/9 Remich - Hesperange 161 km Démare Ulissi
rit 3 17/9 Rosport - Schifflange 164 km Degenkolb Grosu
rit 4 18/9 Rodange - Differdange 201 km Ulissi Ulissi
rit 5 19/9 Mersch - Luxemburg 177 km Kron Ulissi