Roze trui Van Vleuten verlaat Giro Rosa met polsbreuk, geen WK-verdediging?

Annemiek van Vleuten likt haar wonden in de Giro Rosa.

Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) is zwaar ten val gekomen in de 7e rit van de Giro Rosa. De Nederlandse wereldkampioene vreesde meteen een gebroken linkerpols en dat werd bevestigd in het ziekenhuis. Van Vleuten moet als leidster de race staken en haar titelverdediging op het WK in Imola volgende week kan ze wellicht ook vergeten.

In de slotkilometer in Maddaloni sloeg het onheil toe voor Van Vleuten. De roze trui kon een "domme valpartij" voor haar niet meer ontwijken en smakte tegen het asfalt. Ook drievoudig ritwinnares Marianne Vos lag erbij.

 

Van Vleuten kwam uiteindelijk met één hand op het stuur nog over de streep, maar maakte meteen duidelijk dat ze averij had opgelopen.

 

Twee ritten voor het einde moet de kopvrouw van Mitchelton-Scott de koers verlaten, de Poolse Katarzyna Niewiadoma is de nieuwe leider. Van Vleuten reist morgen naar Nederland, waar nader onderzoek volgt in het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. Volgende week zijn al de wereldkampioenschappen in Imola, het lijkt uitgesloten dat Van Vleuten daar haar titel in de wegrace zal kunnen verdedigen.

De pols van Van Vleuten zag er niet goed uit