Nieuw-Zeelander Dion Smith pakt 1e profzege in Coppa Sabatini, Dewulf is 11e

  Dion Smith heeft op zijn 27e zijn eerste profoverwinning geboekt: de Nieuw-Zeelander van Mitchelton-Scott was de beste in de Coppa Sabatini (1.Pro) in een spurt van een grote groep. De Italiaan Andrea Pasqualon (Ita) en de Wit-Rus Aleksander Rijaboesjenko mochten mee op het podium, Stan Dewulf was op 11 de beste landgenoot.

  De Coppa Sabatini werd in verschillende lokale ronden afgewerkt in het Italiaanse stadje Peccioli. Het peloton moest heel wat venijnige klimmetjes over, de finish lag na een slotkilometer aan 5 procent.

   

  De laatste dappere van de vlucht van de dag werd op 5 km van de streep gegrepen. Mitchelton-Scott nam de sprintvoorbereiding resoluut in handen, Smith maakte het af.

   

  Voor hij bij Mitchelton-Scott reed, was Smith aan de slag bij Wanty-Groupe Gobert (2017-2018). Dat hij in vorm is, bewees zijn 6e plaats in Milaan-Sanremo vorige maand, waar Wout van Aert zegevierde.

  Uitslag Coppa Sabatini
  1. Dion Smith (NZe) 210 km in 4u58'58"
  2. Andrea Pasqualon (Ita) z.t.
  3. Aleksander Rijaboesjenko (WRu)  
  4. Jacopo Mossca (Ita)  
  5. Mads Würtz Schmidt (Den)  
  6. Nicola Conci (Ita)  
  7. Enrico Battaglin (Ita)  
  8. Alessandro Covi (Ita)  
  9.. Ethan Hayter (GBr)  
  10. Carlos Barbero (Spa)  
  11. Stan Dewulf