Emma Meesseman en co genekt door buzzer-beater van ex-speelster

  Phoenix stoot door in de play-offs.

  De Washington Mystics zullen hun titel in de WNBA niet verlengen. Het team van Emma Meesseman werd uitgeschakeld in de 1e ronde van de play-offs. Phoenix won dankzij een driepunter in de slotseconde van Shey Peddy, die enkele weken geleden nog voor Washington speelde. Nog in de WNBA was er ook een mooie bekroning voor Julie Allemand.

  De Washington Mystics missen dit seizoen 4 basisspeelsters en konden zich maar op de slotspeeldag van de reguliere competitie plaatsen voor de play-offs. In de 1e ronde moesten de Mystics het opnemen tegen het Phoenix van WNBA-sterren Diana Taurasi en Skylar Diggins.

   

  De titelverdediger speelde goed en had op een bepaald moment zelfs een voorsprong van 13 punten. Maar in de 2e helft ging Phoenix op en over de Mystics met een 17-0-tussenspurt. Toch kwamen de Mystics weer op voorsprong in het slot, onder meer dankzij een belangrijke steal en lay-up van Emma Meesseman (18 punten).

   

  Met nog minder dan 6 seconden op de klok had Washington een 84-82-voorsprong. Na een time-out vond Skylar Diggins de vrijstaande Shey Peddy, die in de allerlaatste seconde een driepunter door de ring joeg: 85-84 voor Phoenix en exit titelverdediger Washington.

   

  (lees voort onder de tweets)

  Het sprookje van Shey Peddy

  Het verhaal van Shey Peddy is opmerkelijk. De spelverdeelster speelde vorig seizoen bij de Washington Mystics, waar ze aan het einde van het seizoen een baantje kreeg in de technische staf toen er voor haar geen plaats meer was als speelster.

   

  Dit seizoen werd ze door Washington weer opgevist als speelster, maar enkele weken geleden werd haar contract beëindigd. Peddy werd vervolgens opgepikt door Phoenix en bezegelde vannacht het lot van haar ex-team door haar buzzer-beater.

   

  "Die driepunter maken, uitgerekend tegen Washington, dat is een sprookje voor mij", straalde Peddy na afloop. "Mooier dan dit wordt het niet."

   

  (lees voort onder de tweets)

  Julie Allemand krijgt plaatsje in All-Rookie Team

  Voor Julie Allemand zat het WNBA-seizoen er al enkele dagen geleden op, maar de Belgian Cat kregen wel nog leuk nieuws uit de VS. Na haar sterke debuutseizoen bij Indiana is Allemand opgenomen in het AP All-Rookie Team, met de beste 5 nieuwkomers dit seizoen in de WNBA volgens persagentschap AP.

   

  Allemand scheef WNBA-geschiedenis door als eerste "rookie" gemiddeld meer dan 8 punten, 5 assists en 4 rebounds per wedstrijd te laten noteren. Ze was ook de enige rookie die in elke match in de basis stond en met een gemiddelde van 5,8 assists per wedstrijd deed slechts één speelster beter.

   

  Allemand krijgt in het All-Rookie Team het gezelschap van Crystal Dangerfield (Minnesota), Satou Sabally (Dallas), Chennedy Carter (Atlanta) en Jazmine Jones (New York). Dangerfield (16,2 punten en 3,6 assists per wedstrijd) werd verkozen tot Rookie of the Year.