Kopecky: "Voel me een beetje als Van Avermaet enkele jaren geleden"

  Lotte Kopecky stapelt in de Giro Rosa de ereplaatsen op. Vandaag werd ze 3e, gisteren zelfs 2e. Alleen die zege ontbreekt nog voor de renster van Lotto-Soudal. "Het gevoel is dubbel. De wereldtop is hier dus de ereplaatsen zijn mooi, maar het knaagt wel een beetje."

  "Het was vandaag enorm hectisch", vertelt Kopecky na de 6e etappe. "Er zaten echte scherpe bochten in de laatste 700 meter en dan was het onduidelijk waar de streep precies lag. Gisteren reed ik wel een goede finale, maar Marianne Vos was gewoon sneller. Ze is echt outstanding."

   

  De Giro Rosa duurt nog tot en met zaterdag. "Maar alleen morgen kan het misschien nog op een sprint uitdraaien. Ik ga echt het beste van mezelf geven. Het is hier nooit echt vlak en dus wordt de groep al flink uitgedund op weg naar de finish. Dus ik ben altijd blij als ik de finale haal."

   

  "Maar de laatste twee ritten zijn echt bergetappes. Vrijdag stap ik er dan ook uit. Een extra dag rust voor het BK is mooi meegenomen." Is dat Belgisch kampioenschap haar hoofddoel? "Het is zeker een doel. Ik ga om te winnen, maar het heeft daar nog nooit echt meegezeten voor mij."

   

  Het WK in Imola laat Kopecky aan zich voorbijgaan. "Het parcours is echt heel zwaar. Met het oog op de klassiekers past het ook echt niet in mijn programma. Daar wil ik top zijn."

  Het is jammer dat het niet uitgezonden wordt, maar de rensters willen vooral dat de Giro Rosa blijft bestaan

  Hoe evalueert Kopecky haar Giro Rosa dan tot nu toe? "Het gevoel is dubbel. Het niveau ligt hier erg hoog dus het is zeker mooi, maar het knaagt wel een beetje dat die zege uitblijft. Ik voel me zoals Greg Van Avermaet een aantal jaar geleden. Hij reed altijd wel mooie resultaten, maar die overwinning bleef uit. Ik hoop dat het mij in de toekomst wel lukt en dat ik dan vertrokken ben."

   

  We kunnen Kopecky helaas niet op tv zien. De Giro Rosa wordt nergens uitgezonden. "Dat is jammer. De wereldtop is echt wel hier, het is zoals de Tour bij de mannen. Het is WorldTour ook. Maar anderzijds, wij als rensters willen graag dat de Giro Rosa vooral blijft bestaan."