Oliver Naesen: "Je wordt niet blij als iemand uit je vriendengroep een hersentrauma heeft"

  Romain Bardet zit vandaag niet meer in het peloton.

  Bij AG2R moeten ze het over een andere boeg gooien: kopman Romain Bardet kwam gisteren ten val en heeft de Tour verlaten met een hersenschudding. "Iemand verloor zijn bril, keek naar achteren en kwam dom ten val", zegt ploegmaat Oliver Naesen over het pechmoment van gisteren.

  "Het is heel spijtig", zucht Oliver Naesen over de exit van zijn kopman Romain Bardet.

   

  De Fransman begon gisteren als 4e in de stand aan de etappe, maar kwam ten val en kon de andere toppers niet volgen op de slotklim. 's Avonds volgde het verdict: Bardet verlaat de Tour met een hersenschudding.

   

  "Ik heb Romain gisteren nog gehoord en gezien. Het zijn geen mooie momenten als je zo uit de Tour moet stappen. Hij was misselijk en doodvermoeid."

   

  "Tijdens de rit denk je daar niet aan en blijf je positief. Maar er is maar één juist antwoord als je zo zwaar valt: stoppen."

   

  "Het ging zo snel", vertelt Naesen over de crash waarbij ook Bauke Mollema moest opgeven. "Romain vroeg aan ons wat er gebeurd was. Iemand liet zijn bril vallen, keek naar achteren en viel heel dom."

   

  Hoe groot is de ontgoocheling bij AG2R? "Het klassement was dit jaar geen obsessie, maar je geeft wel een mooie notering uit handen."

   

  Maar: de een zijn dood is de ander zijn brood? "Dat mag je niet zeggen. Je kunt niet blij worden als iemand uit je vriendengroep zwaar valt en een hersentrauma heeft. Maar ik krijg nu natuurlijk kansen."