Celtics wippen titelverdediger Toronto op weg naar conferencefinale

  De Boston Celtics hebben zich geplaatst voor de finale in het oosten. Ze wonnen de 7e en beslissende match tegen de Toronto Raptors met 92-87. Zo komt er een einde aan het seizoen van de kampioen van vorig jaar. In het westen zijn de Denver Nuggets nog niet uitgespeeld tegen de Clippers.

  De hele wedstrijd door streden Boston en Toronto op het scherp van de snee, maar de uittredende kampioen moest het onderspit delven. Bij de Celtics deelde de 22-jarige Jayson Tatum de lakens uit met 29 punten, 12 rebounds en 7 assists. Ook de andere jonge ster Jaylen Brown deed met 21 punten en 8 rebounds en 4 steals zijn duit in het zakje. 

   

  In de conferencefinale in het oosten nemen de Celtics het op tegen de Miami Heat, de ploeg die eerder deze week de Milwaukee Bucks uit de NBA-bubbel in Orlando knikkerde.

  Nuggets knokken zich terug in de strijd in het vierde kwart

  In het westen hebben de Denver Nuggets de Los Angeles Clippers verslagen met 111-105. Op die manier dwingen de Nuggets een 6e wedstrijd af in de halve finales.

   

  De Nuggets balanceerden lang op de rand van de uitschakeling. De ploeg onder leiding van coach Michael Malone kwam op een gegeven moment 16 punten achter, maar knokte zich in het vierde kwart opnieuw in de wedstrijd aangedreven door hun twee sterren Jokic (22 punten, 14 rebounds) en Murray (26 punten, 8 rebounds en 7 assists).

   

  Bij de Clippers waren Kawhi Leonard (36 punten) en Paul George (26 punten) samen goed voor 62 punten, maar dat volstond dus niet voor de winst. De winnaar van die reeks, moet het in de westelijke conferencefinale opnemen tegen de winnaar van het duel tussen de LA Lakers en de Houston Rockets. In die serie staat het 3-1 in het voordeel van de Lakers.