Thibau Nys voelt kriebels: "Er komt iets in me los als ik naar de Tour kijk"

  Thibau Nys aan de tafel van Karl Vannieuwkerke.

  Het jonge geweld in de Ronde van Frankrijk gaat zijn gang en dat laat ook Thibau Nys niet onberoerd. De wereldkampioen veldrijden bij de juniores was te gast in Vive le Vélo. "Of ik graag de Tour wil rijden? Ik wil wel ontdekken of het binnen mijn mogelijkheden ligt."

  Vader en zoon Nys: "Ontdekken wat er mogelijk is"

  De jongeren doen het in de Tour. Tadej Pogacar rijdt subliem en ook Marc Hirschi won eindelijk zijn ritje. Thibau Nys was met vader Sven te gast aan de tafel van Karl Vannieuwkerke en stak zijn liefde voor de Tour niet weg.

   

  "Als je naar de Tour kijkt, komt er dan iets in je los?" Die vraag brandde op de lippen van Karl Vannieuwkerke. "Absoluut", zegt Nys. "Of ik de Tour graag eens wil rijden? Dat heb ik met veel dingen. Met mountainbike, de klassiekers, ik zou zoveel willen proberen."

   

  "Maar ik weet niet in welke mate dat binnen mijn mogelijkheden ligt. Maar het is wel iets wat ik wil ontdekken."

   

  Ziet vader Nys zoon Thibau ooit een grote ronde rijden? "Ja, ik zet alle deuren voor hem voorlopig nog open. Hij heeft momenteel zijn ding gevonden in het veldrijden. Hij is heel explosief en heeft heel veel techniek."

   

  "Maar het begint altijd ergens en we zullen wel zien waar het schip strandt. Ik denk dat het nu vooral aan hem is om veel te ontdekken en hem de kansen te geven en dan zien we wel verder."

  Bekijk het fragment van vader en zoon Nys over de Tour