Nafi Thiam: "Geen ramp dat ik geen wedstrijden kon doen in 2020"

  Nafi Thiam

  Nafi Thiam heeft donderdag tijdens een virtueel persmoment teruggeblikt op het seizoen 2020, waarin ze door een samenloop van omstandigheden geen enkele keer in actie kwam. "Ik heb geen angst om volgend jaar met een gebrek aan wedstrijdritme te zitten", zegt ze.

  Het coronavirus en blessureleed hielden Nafi Thiam dit jaar van het wedstrijdveld. Ook tijdens de recente Memorial kwam de meerkampster niet in actie. "Ik wil het geen blessure noemen, maar ik had last aan beide achillespezen", legt Thiam uit.

   

  "Ik nam niet deel uit voorzorg. Met een zware blessure aan mijn voorbereiding op het olympisch jaar beginnen, was het rampscenario dat ik absoluut uit de weg wilde gaan."

   

  "Ik heb de wedstrijden gemist en het is jammer dat ik niet heb kunnen laten zien waar ik zo hard voor getraind heb, maar het is geen ramp dat ik er niet aan heb kunnen deelnemen."

  Ik heb zeker geen angst om volgend jaar met een gebrek aan wedstrijdritme te zitten. Ik heb daar geen nood aan als ik goed kan trainen en dat was het geval dit jaar.

  Nafi Thiam

  "Ik heb zeker geen angst om volgend jaar met een gebrek aan wedstrijdritme te zitten. Ik heb daar geen nood aan als ik goed kan trainen en dat was het geval dit jaar. Al van in in de winter voelde ik mij goed en ik heb op verschillende vlakken duidelijke progressie geboekt. Een verloren jaar is het zeker niet."

   

  Thiam heeft intussen ook haar diploma op zak. Haar focus ligt nu 100% op sport. "Je denkt dat je veel meer tijd gaat hebben, maar het bleven lange dagen", zegt Thiam. "Ik ben meer gaan trainen, meer gaan rusten en meer naar de kinesist geweest. Mijn dagen bleven dus goed gevuld."

   

  De komende weken doet ze het even rustiger aan tijdens haar vakantie. "Mijn rustperiode is net voor de Memorial begonnen en duurt tot eind september. Ik ga met vakantie en ben iemand die daar ook echt nood aan heeft. Dat ik door corona geen verre reizen mag maken is niet erg, want sinds ik een hond heb, was ik dat al niet meer van plan."

  De hond van Nafi Thiam: