Van Aert loodst kopman Roglic over Port de Balès: "Luitenant-generaal"

  Wout van Aert kroop opnieuw in zijn rol als knecht.

  Wout van Aert heeft zich van ritwinnaar weer moeiteloos omgetoverd tot helper voor Primoz Roglic. Hij kwam als eerste man uit het peloton boven op de Port de Balès, een col van buiten categorie. Zo zette hij de andere favorieten onder druk. "Hij was al kolonel en nu is hij luitenant-generaal."

  Wout van Aert roept het al sinds de start van de Tour. Het hoofddoel van de ploeg is de gele trui. En dus ging de dubbele ritwinnaar weer tot het gaatje om zijn ploeg te helpen op de Port de Balès. Hij kwam als eerste van het peloton boven op de col met kopman Roglic in zijn broekzak.

   

  Met zijn tempo zette hij de klassementsmannen van de andere ploegen zwaar onder druk. Zo moest Alaphilippe harken om erbij te blijven. "Hij was al kolonel en nu is hij luitenant-generaal", vertelt Michel Wuyts.

   

  Na zijn ongelooflijke inspanning is het wel op bij Van Aert. Op de Peyresourde zet hij zich aan de kant. “Dat mag ook", vindt José De Cauwer. "Laat hem er nu maar volledig de stekker uittrekken. Neem maar 20 minuten en meer ook als het moet.”

  Bekijk het ijzersterke kopwerk van Wout van Aert

  Ook Rasmussen was onder de indruk van het beukwerk van Van Aert

  Even later betaalt hij logischerwijs de prijs