Nations League-duel tussen Tsjechië en Schotland gaat toch door

  De Tsjech Kalas (in het geel) strijdt om de bal tijdens de match van vrijdag.

  De Nations League-wedstrijd tussen Tsjechië en Schotland gaat gewoon door zoals gepland. Een Tweet van de Tsjechische bond veroorzaakte gisterenavond verwarring, maar de UEFA bevestigt dat de partij van maandag gewoon op de kalender blijft.

  De Tsjechische bond had de interland tegen Schotland van de kalender geschrapt. "Het nationale team zal maandag niet tegen Schotland spelen vanwege de huidige situatie met covid-19", klonk het.

   

  Het nationale team had de voorbereidingen onmiddellijk stopgezet na de overwinning tegen Slovakije, omdat West Ham-middenvelder Tomas Soucek en AS Roma-Patrik Schick in contact waren gekomen.met een medewerker van het nationale team die besmet bleek te zijn met het coronavirus.

   

  De twee spelers zaten al in quarantaine voor de match tegen Slovakije, maar de Tsjechische bond nam toch het zeker voor het onzekere.

  Na uitgebreide conversaties hebben we zekerheid gekregen dat de Nations League-match doorgaat.

  Ian Maxwell, bestuursvoorzitter Schotse voetbalbond

  Bij Schotland hoorden ze het in Keulen donderen. "We waren even verbaasd als de UEFA toen we de tweet lazen", zei Ian Maxwell van de Schotse bond. "Na uitgebreide conversaties hebben we zekerheid gekregen dat de Nations League-match toch doorgaat."


  Ook de Tsjechische bond liet van zich horen. Het team zal worden aangevuld met nieuwe spelers en medewerkers en de coronamaatregelen zullen streng worden opgevolgd.


  De UEFA had afgelopen week al scenario's geschetst voor duels die te maken kregen met besmettingen met het coronavirus. Daarin staat dat een wedstrijd moet doorgaan zolang een team minstens dertien spelers beschikbaar heeft, inclusief één doelman.