Comeback Zeler verraste ook coach Guido Brepoels: "Jawadde, wat is dit?"

  Aline Zeler naast haar nieuwe coach, Guido Brepoels.

  KRC Genk Ladies verraste gisteren met een nieuwe aanwinst: Aline Zeler (37) - die reeds gestopt was met voetballen - trekt haar voetbalschoenen weer aan en gaat aan de slag bij de Limburgse club. Coach Guido Brepoels moest ook even in zijn ogen wrijven.

  Coach Brepoels: "Ik dacht: 'Jawadde, wat is dit?'"

  Aline Zeler, goed voor 111 interlands bij de Red Flames en een icoon in het Belgische vrouwenvoetbal. Vorig jaar zei ze haar voetbalcarrière vaarwel, maar KRC Genk Ladies wist de voormalige speelster van onder meer Standard en Anderlecht weer aan te trekken.

   

  Coach bij de vrouwen van Genk, Guido Brepoels, was ook verrast. Hoe kon dit gebeuren? "Dat vraag ik me ook nog af", zegt Brepoels. "Ik moet eerlijk zijn en zeggen dat ik ze eigenlijk niet kende. Ik kom uit het mannenvoetbal, maar toen ze bij ons kwam aankloppen ging ik kijken waar ze zoal gespeeld heeft en ik dacht: "jawadde, wat is dit.""

   

  "Ze kwam maandag voor het eerst trainen. De meisjes kenden ze allemaal. Ze kijken ernaar op. Ze laat zich onmiddellijk gelden op het veld, het was een leuke ontmoeting. Zeler heeft haar (pittige) testen ondergaan en die doorstond ze met glans."

   

  Zeler krijgt een belangrijke rol binnen KRC Genk Ladies. "Zij weet dat we een heel jong team hebben. Ze krijgt een heel grote verantwoordelijkheid en wordt het verlengstuk van de staff op het veld. Ik merkte op training al dat de jonge speelsters zich daar goed bij voelen", zegt de Genk Ladies-coach.

   

  "De bedoeling is dat ons team blijft ontwikkelen, en dat gaat voor op prestaties. Daar zou ze ideaal inpassen, om de meisjes te begeleiden en te steunen op het veld."

  Zeler: "Heb contact gehad met Kim Clijsters"

  Wat trok de recordinternational in pensioen dan aan dat ze weer zou terugkeren op het hoogste niveau? "Ik ken Genk en de voorzitter al lang en ik woon zelf nu ook in Beringen, vlakbij de club. Met Guido Brepoels kan ik ook samenwerken met een nieuwe coach, die ervaring heeft in de JPL."

   

  "Ik wou ook samenwerken met de jonkies, want ik ben ook leerkracht van opleiding. Het is dan leuk om iets aan hen te leren, wat tegelijkertijd ook mijn passie is."

   

  Hoe zit het met de fysiek na een jaar pauze én op 37-jarige leeftijd? "Ik heb de voorbije 2 weken apart getraind en nu 2 dagen met de groep. Tot nu toe loopt het prima, maar het is wel een programma op maat, zoals Timmy Simons op het einde van zijn carrière."

   

  "Ik heb ook een mail gestuurd naar Kim Clijsters. Ik wou echt even praten met haar. Haar vragen hoe het mentaal met haar zat, want zij is 10 jaar lang gestopt. We zijn vrouwen en we moeten veel trainen. Maar het loopt goed en de motivatie is er."

   

  En wat met interlands? Zal Zeler haar teller nog over de 111 tillen? "Dat zit totaal niet in mijn hoofd. Ik speel gewoon omdat ik er zin in heb, voor mezelf. Elke selectie of uitnodiging van het nationale team nam ik altijd als extra, het was nooit een doelstelling. Of ik nog voor de Red Flames speel? Als het op een officiële manier gebeurt, met scouting en op uitnodiging, dan kan het wel. Niet enkel voor mijn naam."

  Of ik nog voor de Red Flames speel? Als het op een officiële manier gebeurt, met scouting en op uitnodiging, dan kan het wel. Niet enkel voor mijn naam.

  Aline Zeler