KRC Genk Ladies haalt recordinternational Aline Zeler weer uit voetbalpensioen

  Aline Zeler speelde 111 interlands voor de Red Flames.

  KRC Genk Ladies heeft een toptransfer beet. Met Aline Zeler (goed voor 111 interlands voor de Red  Flames) haalt het een brok ervaring in huis. Zeler hing haar schoenen in juni 2019 aan de haak, maar kon de verleiding niet weerstaan.

  Aline Zeler (37) werd 9 keer op een rij landskampioen. Dat deed ze met Standard (2010-2017) en vervolgens nog met Anderlecht (2018). Met 111 interlands in 15 jaar is ze ook recordhoudster bij de Red Flames. Ze scoorde 29 doelpunten voor de nationale ploeg.

   

  Zeler koos het voorbije seizoen voor een rol als coach bij de vrouwen van Jong PSV. Nadien maakte ze de overstap naar de Belgische voetbalbond, als assistente bij de nationale jeugdselecties.

   

  Zeler, afkomstig van Limburg, vindt bij Genk Guido Brepoels als coach. “De komst van Aline is een geschenk voor de club en voor mij als trainer. Zij is voor mij het verlengstuk op het terrein. Met haar enorme ervaring kan Aline onze jonge ploeg nog heel veel bijbrengen.”

   

  De club stelt Aline Zeler woensdag officieel voor in de Luminus Arena.