Nuggets maken het spannend, Celtics en Clippers overtuigen

  Jamal Murray is in bloedvorm.

  In de eerste ronde van de play-offs in de NBA hebben de Denver Nuggets een beslissende 7e wedstrijd afgedwongen tegen Utah. De LA Clippers schakelden het Dallas van Luka Doncic uit. In het Oosten was er al een wedstrijd in de 2e ronde: Boston versloeg Toronto.

  Magistrale Murray houdt Denver in leven

  De Denver Nuggets hebben gedaan wat ze moesten doen tegen Utah om de uitschakeling te vermijden: winnen. In game 6 tussen de Nuggets en de Jazz was het alweer Jamal Murray die uitblonk bij de ploeg uit Denver. De guard was goed voor maar liefst 50 punten, inclusief enkele belangrijke scores in money-time.

   

  Dankzij een 119-107-overwinning dwong Denver een beslissende 7e wedstrijd af. Die wordt dinsdag gespeeld. Donovan Mitchell was de topschutter van Utah met 44 punten.

  Clippers stoten door, Doncic wordt weer hard aangepakt

  Ook in het Westen hebben de LA Clippers zich verzekerd van een plaatsje in de tweede ronde. Kawhi Leonard loodste zijn team naar een 4e en beslissende zege tegen de Dallas Mavericks: 111-97. Leonard scoorde 33 punten en plukte ook 14 rebounds.

   

  Bij Dallas was Luka Doncic opnieuw niet af te stoppen. De jonge Sloveen (38 punten, 9 rebounds, 9 assists) kreeg het wel flink te verduren. Clippers-speler Marcus Morris werd uitgesloten na een smerige fout op Doncic, die door ploegmaat Marjanovic in toom moest worden gehouden.

  Eerder trapte Morris ook al bewust op Doncic' geblesseerde enkel

  Celtics zetten kampioen Toronto opzij

  In de Eastern Conference zijn de Boston Celtics en de Toronto Raptors al begonnen aan hun serie in de 2e ronde. Regerend kampioen Toronto kreeg meteen een flinke waarschuwing van de Celtics, die de 1e wedstrijd met ruim verschil wonnen: 112-94.

   

  Jayson Tatum en Marcus Smart waren allebei goed voor 21 punten bij Boston. Kyle Lowry was de meest productieve Raptor met 17 punten.