Rusland zet directeur van Russisch antidopingagentschap opzij

  Joeri Ganoes

  Joeri Ganoes is door het Russisch Olympisch en Paralympisch Comité ontslagen als voorzitter van het Russische antidopingagentschap Rusada. Ganoes was een luis in de pels geworden voor de Russen.

  Het ontslag van Joeri Ganoes kan niet licht opgevat worden. Sinds zijn aanstelling in 2017, te midden van het Russische dopingschandaal, voerde Ganoes campagne om de strijd tegen dopinggebruik in de sport op te voeren. 

   

  Dat was blijkbaar niet naar de zin van de Russen, die ook de uitspraken van Ganoes niet konden smaken. Ganoes kreeg nu de rekening gepresenteerd.

   

  "De beslissing werd unaniem genomen", legde Stanislav Pozdnijakov, voorzitter van het Russisch Olympisch Comité, uit. Eerder was Ganoes beschuldigd van financieel gesjoemel. Daarvoor moest hij ook voor een commissie verschijnen.