Kandidatuur van Drogba als voorzitter Ivoriaanse voetbalbond verworpen

  Didier Drogba wordt niet door voldoende clubs gesteund.

  Didier Drogba mag zich niet kandidaat stellen als voorzitter van de Ivoriaanse voetbalbond. De oud-aanvaller voldoet niet aan alle voorwaarden om verkiesbaar te zijn.

  Didier Drogba wil graag de plak zwaaien bij de Ivoriaanse voetbalbond, maar de voormalige spits van Chelsea lijkt geen kandidaat te mogen zijn voor de voorzittersverkiezingen.

   

  Drogba heeft slechts de steun van twee clubs uit de lokale eerste klasse, terwijl hij er minimaal drie zou moeten hebben. Bovendien wordt hij niet gesteund door een belangenvereniging. Drogba schermt wel met de steun van de scheidsrechters, maar de vereiste bewijsbrief daarvan blijkt niet rechtsgeldig. 

   

  Drogba heeft nog vijf dagen om de kiescommissie alsnog de nodige documenten te bezorgen. De andere twee kandidaten zijn Idriss Diallo, voormalig vicevoorzitter, en Sory Diabaté, voorzitter van de lokale profliga.