Rally van Duitsland gaat niet door, nieuwe datum voor Sardinië

  De kalender van het WK rally moet weer aangepast worden.

  De Rally van Duitsland is door de coronacrisis geannuleerd. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. De Rally van Sardinië schuift zo enkele weken op op de kalender.

  Na het schrappen van Rally van Duitsland blijven er nog 4 rally's over. De Rally van Sardinië wordt vervroegd naar 8 oktober, zodat de wedstrijd niet langer samenvalt met de GP F1 van Imola.

   

  In Duitsland werd het verbod om grote evenementen met publiek te organiseren verlengd tot eind oktober. De Duitse automobielfederatie had werk gemaakt van een plan om de rally zonder publiek te laten doorgaan, maar uiteindelijk werd beslist de rally niet te laten doorgaan.

   

  "De voorbije weken hebben we goed en constructief samengewerkt met de nationale en regionale bevoegde autoriteiten. De opgelegde richtlijnen laten niet toe om met maximaal 350 personen en onder bepaalde voorwaarden de rally te doorgaan."

   

  "Met dit aantal personen, inclusief deelnemers, kan geen WK-rally worden georganiseerd. Bovendien heeft het gebied in Baumholder een omtrek van ongeveer 80 km. Als organisator kun je er niet voor zorgen dat het terrein zodanig wordt beveiligd dat mensen zich niet ongeoorloofd toegang kunnen verschaffen", zegt ADAC Motorsport-directeur Thomas Voss.