Pittige loting voor Roeselare en Aalst in Champions League

  Roeselare treft onder andere de Italiaanse topploeg Modena.

  De Belgische teams in de Champions League volleybal kennen hun tegenstanders voor het komende seizoen. Zowel Aalst en Roeselare treffen ploegen uit sterke competities. Maaseik, dat eerst nog voorrondes moet spelen, moet voorbij een Wit-Russische en een Zwitserse ploeg geraken.

  In groep A moet Aalst het opnemen tegen het Turkse Istanboel en de Poolse Kedzierzyn-Kozle en Belchatow. Roeselare treft in groep D de Italiaanse topploeg Modena, het Russische Kemerovo en het Pools Warschau. Dat laatste team wordt gecoacht door de voormalige coach van de Red Dragons, Andrea Anastasi.

   

  Maaseik treedt eerst nog in de voorrondes aan. De Limburgers ontmoeten daar het Wit-Russische Soligorsk en het Zwitserse Amriswil in poule E. De groepswinnaar komt in de tweede voorronde opnieuw terecht in een poule van drie teams. De winnaar van die poule bereikt de 'echte' groepsfase. 

   

  Als Maaseik zich niet kan plaatsen voor het kampioenenbal, dan is er nog het vangnet van de CEV Cup.

  Slechts 3 Belgische teams in Europa

  Het afgelopen seizoen werd in maart definitief stopgezet zonder dat er een eindklassement werd opgemaakt of een kampioen werd gekroond. De Europese tickets werden uitgedeeld aan de best geplaatste teams in de stand.


  Komend seizoen verdedigen maar drie in plaats van vijf volleybalclubs de Belgische kleuren in Europa. Leuven en Achel beslisten vanwege de coronacrisis Europees niet in actie te komen.