Alle Formule 1-teams blijven racen tot 2025, ook Mercedes

  Mercedes rijdt al jaren buiten categorie in het Formule 1-kampioenschap.

  De toekomst van de Formule 1 is verzekerd. Nadat Ferrari, Williams en McLaren zich geëngageerd hadden tot 2025, hebben ook de andere teams dat gedaan. Mercedes blijft dus nog minstens enkele jaren racen.

  De organisatie achter het Formule 1-kampioenschap heeft de commerciële afspraken afgerond. Alle teams hebben hun handtekening gezet en blijven actief tot in 2025, ook Mercedes dat de laatste jaren heer en meester is.

   

  Met de nieuwe reglementen in 2022 kan daar verandering in komen. Zowel budgettair als op het circuit moeten de verschillen tussen de teams kleiner worden. De Formule 1 hoopt op die manier op een strijdvaardiger deelnemersveld met meer duels.

   

  "De fans willen meer spektakel zien, elk team moet op het podium kunnen eindigen. Met het akkoord leggen we een fundering voor de toekomst van de Formule 1", maakt voorzitter Chase Carey zich sterk.